Zupa Pieczona Czerwona Paprykowo-Pomidorowa

Pieczona czerwona papryka - zupa pomidorowa może być tylko zupa szukasz. Ten przepis służy 12. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 98 kalorii. Mieszanka pomidorów w puszkach, sól i pieprz, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj dip z pieczonych pomidorów i czerwonej papryki, 5-Minutowy Dip Z Pieczoną Czerwoną Papryką, oraz Łatwy Dip Z Czerwonej Papryki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść połówki czerwonej papryki, wyciąć stronę w dół, w patelni do pieczenia i broil 4 do 5 cali od ciepła, aż skórki są Czarne i blistered, o 8 protokół.
Ostudzić, odsłonięte, 10 do 15 minut. Paprykę obrać i umieścić w misce, zastrzegając wszelkie soki.
W 3-do 4-Quart patelni na średnim ogniu, dodać oliwę z oliwek i cebulę; mieszać często, aż cebula będzie miękka, o 5 protokół.
Dodać czosnek i mieszać, aż przezroczyste, 1 do 2 protokół.
Dodaj pieczoną paprykę i pomidory, wraz z ich sokami, i papryka. Doprowadzić do niskiego dusić i gotować, mieszając od czasu do czasu, o 3 protokół.
W blenderze lub robocie kuchennym czystą zupę w małych partiach, aż będzie gładka. Powrót czysty na patelnię i wymieszać bulion i sok z cytryny. Wymieszać na średnim ogniu do nagrzania. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Chochla do filiżanek lub misek i udekorować odrobiną crme frache lub zwykłego jogurtu i pietruszki.
Do-ahead porady: zrobić zupę do 3 dni do przodu. Przechowywać szczelnie w lodówce. Podgrzać przed podaniem.
Skrót imprezy: jeśli twoi goście mają tendencję do gromadzenia się w kuchni, zostaw tę pieczoną zupę z czerwonej papryki na małym ogniu na piecu i ustaw kubki, chochle i dodatki w pobliżu (to jedno danie mniej do umycia).
Parowanie win: Klasyczne wino musujące Brut wnosi do tego dania elegancję. Alternatywnie, sucha, owocowa ros jest nieoczekiwanym meczem.