Zupa pasternakowa z natką pietruszki
Zupa pasternakowa z kremem pietruszkowym może być właśnie zupą, której szukasz. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 372 kalorie, 5G białka, oraz 26g tłuszczu. Jest idealny do Jesień. Mieszanka podwójnej śmietany, oliwy z oliwek, wywar z warzyw i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 18 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, lacto ovo wegetariańskie i primal dieta. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest solidne. Zupa pasternakowa z porami i pietruszką, Krem z zupy Pasternakowej, oraz Krem Z Curry Pasternak Zupa są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W rondlu rozgrzać olej i podsmażyć cebulę, aż będzie miękka, ale nie zabarwiona. Wmieszać pasternak, liście laurowe, mleko i bulion, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu, aż pasternak będzie bardzo miękki.
Usuń liście laurowe i odcedzić, ale rezerwy, płyn. Zmiksować pasternak w blenderze, dodając trochę płynu do gotowania na raz, aż będzie gładki. Dodawaj płyn, aż do uzyskania przyjemnej konsystencji zupy, która nie jest zbyt gęsta.
Pietruszkę czystą i śmietanową blanszujemy w osolonej wrzącej wodzie przez 30 sekund, a następnie odświeżamy w lodowatej wodzie, która zachowuje zielony kolor. Powtórz to dwa razy. Doprowadzić podwójną śmietanę do wrzenia. Wycisnąć wodę z natki pietruszki, a następnie wlać do czystego blendera, powoli dodając gorący krem, aż będzie tak gładki, jak tylko się da. Super. Złóż trochę pietruszki czystej przez bitą śmietanę, aż ładne i zielone. Sezon i chłód. Zachować pozostałe czyste do serwowania.
Do dekoracji kostki pasternaku blanszujemy we wrzącej wodzie przez 2 minuty, a następnie odcedzamy.
Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć kostki na złoty kolor. Trzymaj ciepło.
Aby podać, podgrzej zupę pasternakową i doprawij do smaku.
Do każdej z 6 płytkich miseczek do zupy włożyć odrobinę czystej pietruszki, następnie zupę, łyżkę natki pietruszki bitą śmietaną i smażoną kostkę pasternaku.