Odcedzić i wyrzucić grease.In duży garnek do gotowania, wlać mieszankę kiełbasy, seler, marchew, kapusta, pomidory z sokiem, bulion wołowy, V-8, brokuły, czosnek, liście bazylii, mieszanka dressingu włoskiego, kostki bulionowe, oregano, ostry sos, sos sojowy i sześć szklanek wody, ale nie dodawać fasoli lima lub grochu jeszcze. Te idą później. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do powolnego wrzenia i przykryć, mieszając occasionally.In drugi garnek do gotowania, wlać zarezerwowane 3 ćwiartki wody, pozostała łyżeczka-pełna oliwy z oliwek i łyżeczka soli. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, przykryte. Kiedy się zagotuje, powoli dodaj makaron i zmniejszyć ogień do efektu łagodnego wrzenia, odkryte. Makaron gotować, od czasu do czasu mieszając, aż będzie po prostu miękki (al dente), następnie przed odsączeniem wyjąć jedną szklankę wody z makaronu i dodać ją do zupy.Odsączony makaron wstrząsnąć w zimnej wodzie (dzięki temu nie stanie się później papkowaty), ponownie odsączyć i odstawić na bok.Po ugotowaniu zupy przez godzinę dodaj fasolkę lima i groszek. Po 25 minutach więcej, dodać odsączony makaron do zupy i pozostawić do gotowania, odkryte, przez 5 Więcej minut.