Zupa marchewkowo-imbirowa z masłem Chile i prażonymi orzeszkami ziemnymi

Zupa marchewkowo-imbirowa z masłem Chile i prażonymi orzeszkami ziemnymi
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur zupy, więc dać marchew-imbir zupa z masłem Chile i prażone orzeszki ziemne spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.1 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 178 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, ziemniaki o białej skórze, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pikantne prażone orzeszki ziemne Chile i Pepitas, Zupa marchewkowo-imbirowa pieczona, oraz Pieczona Zupa Z Marchwi Imbirowej.

Instrukcje

1
Wymieszać wszystkie składniki wmała miska. Kryj się i wyluzuj. Doprowadzić do roomtemperatura przed użyciem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Roztopić 2 łyżki masła w largepot na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
2
Dodać marchew, cebulę, ziemniaki i imbir; posypać solą i podsmażyć, aż warzywa będą lekko posmażone, ale nie brązowe, często mieszając, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Dodać 5 szklanek bulionu; doprowadzić do wrzenia.Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa są miękkie, o 20 protokół. Lekko ostudzić, nasteppuree partiami w blenderze, aż będzie gładka.Powrót zupy do tego samego garnka; w razie potrzeby, dodać więcej o 1/4 szklanki do cienkiej zupy. Przyprowadź tosimmera. Doprawić solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Zupa z chochli do misek. Top z małą łyżką masła chile; posypać orzechami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
5
Bon Appétit
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Magazyn