Zupa marchewkowa z pomarańczą i estragonem
Need a zupa bezglutenowa, pierwotna i wegetariańska? Zupa marchewkowa z pomarańczą i estragonem może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 132 kalorie, 5G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli, sok pomarańczowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa marchewkowa z pomarańczą i estragonem, Zupa marchewkowo-pomarańczowa, oraz Pikantna zupa pomarańczowo-marchewkowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w dużym dużym garnku na średnim ogniu.
Dodaj marchew i cebulę; smażyć, aż cebula będzie miękka, o 8 protokół.
Dodać bulion; przykryć i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, odkryć, i gotować na wolnym ogniu, aż marchewki będą miękkie, o 10 protokół.
Pracując partiami, zupa puree w blenderze, aż będzie bardzo gładka. Powrót zupy do garnka. Wymieszaj sok pomarańczowy, brandy i posiekany estragon. Dusić 5 minut dla smaków do mieszania. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zupę udekorować gałązkami estragonu i podawać.