Zupa kukurydziano-kokosowa (Sopa de Chocolo y Coco)
Przepis Zupa kukurydziano-kokosowa (Sopa de Chocolo y Coco) jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników południowoamerykańskiej żywności. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.56 za porcję. Jedna porcja zawiera 519 kalorii, 12g białka, oraz 40 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 50 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, ząbki czosnku, krewetki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Dobrze sprawdza się jako zupa. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ciasto kukurydziane w kolumbijskim stylu (Envueltos de Chocolo), Zupa Kukurydziana (Sopa De Elote), oraz Bacalao con Salsa de coco y Choclo (ryba Dorszowa w sosie kokosowo-kukurydzianym).
Instrukcje
W średnim garnku na średnim ogniu umieść wodę, ziarna kukurydzy i kolby, kolendrę, cebulę, czosnek, ziemniaki, kminek, paprykę, sól i pieprz. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Dodać mleko kokosowe i gotować przez 10 minut więcej. Kolby kukurydzy wyrzucić, a następnie puree zupę w blenderze, aż będzie gładka.
Przelać zupę z powrotem do garnka i doprowadzić do wrzenia, wyłączyć ogień i podawać.Krewetki: natrzyj krewetki papryką, kminkiem, solą i pieprzem.
Miejsce na patelni sauté z 1 łyżka oliwy z oliwek, gotować o 2 protokół z każdej strony i góry każdej misce zupy z 3 krewetki.