Zupa kukurydziana z Poblano
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj zupy z kukurydzy i Poblano. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 338 kalorii, 10g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.74 za porcję. Mieszanka mielonego kminku, kremowanej kukurydzy, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa Kukurydziana Poblano, Zupa Kukurydziana Poblano, oraz Poblano zupa kukurydziana z krewetkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połówki pieprzu Broil poblano, strona do góry, na blasze do pieczenia z folii aluminiowej 6 cali od ciepła 5 do 6 minut lub aż pieprz wygląda blister. Fold folii aluminiowej na pieprz do uszczelnienia, i odstawić 10 minut. Pieprz obrać; usunąć i wyrzucić nasiona. Grubo posiekać pieprz; odstawić.
Zagotować w 3-ćwiartkowym rondlu na średnim ogniu, stale mieszając. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, często mieszając, 10 minut.
Wymieszać 1 1/2 szklanki bulionu z kurczaka do mieszaniny.
Ubij w zmiękczonym twarogu i posiekanej papryce poblano; gotuj, często ubijając, 5 minut lub aż topi się twarożek i mieszanka jest dokładnie podgrzewana.
W razie potrzeby ubić dodatkowy bulion z kurczaka, aby osiągnąć pożądaną konsystencję; w razie potrzeby udekorować.
Natychmiast podawaj chowder.