Zupa Krewetkowo-Serowa
Krewetki - Zupa serowa może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis danie główne. Na 3,38 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 259 kalorii, 19g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka masła, soli, sera feta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 38%. Podobne przepisy to Kerala Shrimp Moilee (Curry Shrimp and Coconut Soup), Zupa ziemniaczana i ser szwajcarski-ser szwajcarski sprawia, że zupa jest bardzo kremowa i bogata, oraz Coconut Laksa with Shrimp (zupa kokosowo-Curry Noodle z krewetkami).
Instrukcje
Krewetki skórki, i devein, w razie potrzeby; odstawić.
Roztopić masło z olejem w holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek; saute 5 minut, stale mieszając.
Dodać wino i 5 kolejnych składników; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut lub aż zgęstnieje.
Wymieszać z serem i dusić 10 minut.
Dodaj krewetki, i gotować 3 do 5 minut lub tylko do krewetki skręcić różowy. Natkę pietruszki wymieszać.
* 1 (3-uncja) log koziego sera, pokruszony, może być zastąpiony.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.