Zupa krem z karczochów i sera pleśniowego
Przepis na zupę z karczochów i sera pleśniowego można przygotować w około 25 minut . Jedna porcja zawiera 104 kalorie , 1 g białka i 6 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 1,19 USD za porcję. Ten przepis z Allrecipes ma 4 fanów. Tylko kilka osób naprawdę polubiło tę przystawkę. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, laktoowowegetariańskiej i pierwotnej . Mieszanka cebuli, tymianku, bulionu z kurczaka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Alouette Sundried Tomato and Basil Bisque , Creamy Shrimp Bisque i Roasted Butternut Squash Bisque with Frangelico .
Instrukcje
Rozpuść masło w rondlu na średnim ogniu; smaż cebulę i tymianek w roztopionym maśle, aż cebula lekko zmięknie, około 5 minut.
Dodaj wermut; gotuj i mieszaj, aż płyn odparuje, zajmie to około 2–3 minut.
Wlej płyn z serc karczochów do miarki; dodaj tyle bulionu z kurczaka, aby uzyskać 1 1/2 szklanki.
Przełóż mieszankę cebulową do blendera i dodaj na nią odsączone serca karczochów; miksuj, dodając w razie potrzeby mieszankę bulionu z kurczaka, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wlać mieszankę z karczochów z powrotem do patelni i wymieszać z pozostałą mieszanką bulionu z kurczaka i dressingiem z sera pleśniowego. Doprowadzić do wrzenia i gotować, często mieszając, aż bisque się podgrzeje, około 5 minut.
Podawać na ciepło lub na zimno.