Zupa kalafiorowo-jabłkowa z redukcją cydru jabłkowego
Zupa kalafiorowo-jabłkowa z redukcją cydru jabłkowego jest bezglutenowe, pierwotne, całe 30 i wegetariańskie zupa. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 93 kalorie. Ten przepis z moich przepisów wymaga Galan jabłko, sok z cytryny, kalafior florets, oraz madras curry w proszku. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest idealny do Jesień. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 45%, co jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Dojrzały Cheddar z klinami jabłkowymi i redukcją cydru, Muffinki owsiane jabłkowe z brązowym masłem glazura jabłkowa, oraz Jabłkowy Cider ciasto orzechowe z lukrem jabłkowym.
Instrukcje
Doprowadzić jabłecznik do wrzenia w małym rondlu. Gotuj, aż cydr zmniejszy się do 1/4 szklanki (około 5 minut).
Zdjąć z ognia i schłodzić do temperatury pokojowej.
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę na patelnię; smażyć 3 protokół.
Dodaj curry i czosnek na patelnię; smażyć 1 minutę, stale mieszając.
Dodać kalafior, bulion i jabłko; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień,i gotować 15 minut lub aż kalafior jest bardzo delikatny.
Zdjąć patelnię z ognia; ostudzić 5 minut.
Połowę mieszanki kalafiora umieścić w blenderze.
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na gładką masę.
Wlać do dużej miski. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną kalafiora. Wróć do trawki. Wymieszać na pół i pół; gotować na średnim ogniu 5 minut lub do całkowitego ogrzania (nie gotować).
Wyjąć z ognia; wymieszać sok, sól i 1/8 łyżeczki pieprzu. Chochla około 1 szklanki zupy do każdej z 8 misek; skropić każdą porcję 1 1/2 łyżeczki cydru.
W razie potrzeby udekorować grubo zmielonym pieprzem.