Zupa jabłkowo-gruszkowa
Zupa jabłkowo-gruszkowa to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przepis z 7 porcjami. Jedna porcja zawiera 108 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Udaj się do sklepu i podnieś liść laurowy, bulion warzywny, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Dobrze sprawdza się jako zupa w rozsądnej cenie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 20%. Podobne przepisy to Zupa Z Pieczonego Jabłka, Gruszki I Pasternaku, Każde jabłko ma swoją Star & a na sos jabłkowo-gruszkowy, oraz Szarlotka Gruszka Szarlotka.
Instrukcje
Margarynę roztopić w dużym rondlu na średnim ogniu. Gotować i mieszać jabłka i gruszki w roztopionej margarynie przez około 5 minut.
Dodać bulion warzywny, szałwia, pieprz i liść laurowy na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Umieścić pokrywkę na rondlu i pozostawić mieszaninę do gotowania na wolnym ogniu, aż gorące i jabłka i gruszki są miękkie, o 20 protokół.
Wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia przez 5 minut.
Wlać około 1/3 zupy do blendera, napełniając dzban nie więcej niż do połowy pełny. Przytrzymaj pokrywkę blendera na miejscu ręcznikiem i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby przenieść zupę przed pozostawieniem jej na puree. Puree partiami, aż będzie gładkie; wlać do czystego garnka. Alternatywnie możesz użyć blendera w sztyfcie i puree zupy bezpośrednio w rondlu. Przecieraną zupę wrzucić do rondla i ogrzać na średnim ogniu, aż do całkowitego odgrzania.
Udekorować natką pietruszki do podania.