Zupa Grzybowo-porowa z kremem tymiankowym
Need a zupa wegetariańska? Zupa Grzybowo-porowa z kremem tymiankowym może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 202 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.55 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką pieprz, mąkę, tymianek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Puree Z Porów, Grzybów I Tymianku, Zupa Z Pora, Jabłka I Tymianku, oraz Zupa Ziemniaczano-Porowo-Grzybowa.
Instrukcje
Używając miksera elektrycznego, ubijaj śmietanę aż do uzyskania miękkich szczytów. Złóż 2 łyżeczki tymianku. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny do mieszania smaków. (Krem tymiankowy można przygotować do 1 dnia wcześniej. Jeśli krem się oddzieli, ubijaj, aż miękkie szczyty ponownie utworzą się. )
Wyjąć z lodówki na godzinę przed podaniem, aby osiągnąć temperaturę pokojową.
W garnku 4-quart zapasów na umiarkowanie wysokim ogniu, podgrzać 2 łyżki masła, aż gorące, ale nie palenie. Pracując w 2 partiach (dodać 2 Więcej łyżek masła przed drugą porcją), gotować grzyby, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane, o 8 protokół.
Przenieść do dużej miski.
W tym samym garnku na umiarkowanym ogniu, podgrzać pozostałe 2 łyżki masła. Wymieszać pory, przykryć i gotować, często mieszając, do miękkości, o 5 protokół.
Dodać gotowane grzyby, posypać mąką i mieszać, aż mąka będzie równomiernie rozłożona. Wymieszać z wywarem, następnie sól, pieprz i pozostałą 1 łyżeczkę tymianku. Doprowadzić do wrzenia, często mieszając, następnie zmniejszyć ogień do niskiego, ustawić pokrywkę uchylone, i gotować 20 minut. (Zupę można przygotować do 2 dni wcześniej i schłodzić, przykryć. Podgrzać przed podaniem.)
Zupę podzielić na 8 miseczek i każdą porcję polać kremem tymiankowym.
Pory mogą być ziarniste - muszą być dobrze umyte przed gotowaniem. Posiekaj tylko białe i bladozielone części (ciemnozielony wierzch jest gorzki i należy go wyrzucić) i umieść je w misce z zimną wodą. Wymieszaj je energicznie, aby rozluźnić brud, a następnie pozostaw na kilka minut, aby piasek mógł spaść na dno miski. Wyjmij pory z wody, pozostawiając piasek za sobą i przenieś je na sito, aby osuszyć.