Zupa Grochowa Split

Zupa grochowa może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Jedna porcja zawiera 228 kalorii, 15g białka, oraz 1g tłuszczu. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1187 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz sól, szynka kości, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać ziemniaki, można śledzić to danie główne z Placek Ziemniaczany jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 100%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Zupa na wiosnę: prosta, łatwa zupa grochowa, Zupa Grochowa Split Mix, oraz Zupa z szynki i grochówki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku, przykryć groch zimną wodą 2 quarts i moczyć przez noc. Jeśli potrzebujesz szybszej metody, gotuj groszek delikatnie przez 2 minuty, a następnie mocz przez l godzinę.
Po namoczeniu grochu dodajemy kość szynkową, cebulę, sól, pieprz i majeranek. Przykryć, doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 1 1/2 godziny, mieszając od czasu do czasu.
Usunąć kość; odciąć mięso, pokroić w kostkę i włożyć mięso do zupy.
Dodaj seler, marchew i ziemniaki. Gotować powoli, odkryte przez 30 do 40 minut, lub aż warzywa będą miękkie.