Zupa chlebowa na Wielki Post: Panada
Zupa chlebowa na Wielki Post: Panada może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.5 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 55g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 824 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, seler, groszek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kromki Chleba Wielkiego Postu, Zupa Postna, oraz Wielki Post dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 3 ćwiartki wody do wrzenia i dodać 1 łyżkę soli. Ustaw w pobliżu łaźnię lodową. Groszek blanszować w wodzie przez 2 minuty, następnie wyjąć łyżką szczelinową i natychmiast odświeżyć w łaźni lodowej.
W garnku do zupy, doprowadzić do rosołu z kurczaka na wolnym ogniu. W osobnym garnku połącz blanszowany groszek, bułkę tartą, jajka, ser, sól i pieprz, do smaku i dobrze wymieszaj. Wymieszać z kadzi bulionu kurczaka i gotować na małym ogniu, ciągle mieszając i stopniowo dodając ciepły bulion, kadzi na raz, aby zapobiec koagulacji jaj. Dostosuj przyprawę i podawaj.
W dużym rondlu o grubym dnie podgrzać olej na dużym ogniu, aż do palenia.
Dodać wszystkie części kurczaka i brązowy na całym, mieszając, aby uniknąć spalania.
Dodaj marchew, cebula, i seler do garnka i gotować, aż miękkie i rumiane. Wrzuć kurczaka do garnka i dodaj 3 ćwiartki wody, pastę pomidorową, ziarna pieprzu i pietruszkę. Wymieszać drewnianą łyżką, aby usunąć rumiane kawałki kurczaka i warzyw z dna patelni. Doprowadzić prawie do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na małym wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 2 godziny, od czasu do czasu odtłuszczanie nadmiaru tłuszczu.
Usuń z ciepła, odkształć i naciśnij ciała stałe na dnie kadzi, aby wyjąć wszystkie płyny. Wymieszać wywar, aby ułatwić chłodzenie i odstawić na bok. Przechowywać w lodówce zapasów w małych pojemnikach do tygodnia lub zamrażać do miesiąca.