Zupa cebulowa po południowemu
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów południowych, więc wypróbuj zupę cebulową w stylu południowym. Ten przepis daje 4 porcje po 468 kalorii , 23 g białka i 26 g tłuszczu każda. Za 2,51 USD za porcję przepis ten pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 16 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 40 minut . Jeśli masz pod ręką liście laurowe, cebulę, masło i kilka innych składników, możesz go zrobić. Można go jeść o każdej porze, ale jest szczególnie dobry zimą . Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 52% . Ta ocena jest solidna. Zdrowsza fasolka szparagowa w stylu południowym , fasolka szparagowa w stylu południowym i klasyczna zupa cebulowa są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza (375 stopni Fahrenheita).
Rozpuść masło w dużej patelni na średnio wysokim ogniu.
Włóż cebulę do masła i smaż przez 5 do 10 minut, aż zmięknie. Dodaj tymianek i zdejmij z ognia.
W dużym garnku na dużym ogniu wymieszaj consomme, liście laurowe i białe wino, jeśli chcesz. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień do niskiego, wmieszaj podsmażoną cebulę i pozwól się podgrzać, około 10 do 15 minut.
Wlej zupę do 4 osobnych, żaroodpornych misek, wypełniając każdą w około 3/4. Na wierzch każdej miski połóż 2 kromki bagietki, a następnie przykryj każdą z nich serem.
Piec w temperaturze 190°C (375°F) przez 10 do 15 minut, lub do momentu, aż ser się rozpuści i powstanie bąbelkowy.