Zupa cebulowa po południowemu

Zupa cebulowa po południowemu
Zupa cebulowa po południowemu to danie główne dla 4 osób. Za 2,91 USD za porcję przepis ten pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 23 g białka , 26 g tłuszczu i łącznie 493 kalorie . Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa z tym przepisem. Jeśli masz pod ręką bagietkę, tymianek, białe wino i kilka innych składników, możesz to zrobić. 16 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 40 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 51% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Zdrowsza fasolka szparagowa w stylu południowym , Fasolka szparagowa w stylu południowym i Klasyczna zupa cebulowa po francusku .

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza (375 stopni Fahrenheita).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
2
Rozpuść masło w dużej patelni na średnio wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Włóż cebulę do masła i smaż przez 5 do 10 minut, lub do miękkości. Wymieszaj z tymiankiem i zdejmij z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
4
W dużym garnku na dużym ogniu wymieszaj consomme, liście laurowe i białe wino, jeśli chcesz. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień do niskiego, wmieszaj podsmażoną cebulę i pozwól się podgrzać, około 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
1/4 Szklanki Kwaśnej śmietany, Spójrz Na Nią1/4 Szklanki Kwaśnej śmietany, Spójrz Na Nią
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Wlej zupę do 4 osobnych, żaroodpornych misek, wypełniając każdą w około 3/4. Na wierzch każdej miski połóż 2 kromki bagietki, a następnie przykryj każdą z nich serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Puszka) Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Z Zielonymi Papryczkami Chilli, Sok ZachowanyPuszka) Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Z Zielonymi Papryczkami Chilli, Sok Zachowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
6
Piec w temperaturze 190°C (375°F) przez 10 do 15 minut, lub do momentu, aż ser się rozpuści i powstanie bąbelkowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn