Zupa cebulowa po południowemu

Zupa cebulowa po południowemu
Zupa cebulowa po południowemu to danie główne dla 4 osób. Za 2,91 USD za porcję przepis ten pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 23 g białka , 26 g tłuszczu i łącznie 493 kalorie . Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa z tym przepisem. Jeśli masz pod ręką bagietkę, tymianek, białe wino i kilka innych składników, możesz to zrobić. 16 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 40 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 51% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Zdrowsza fasolka szparagowa w stylu południowym , Fasolka szparagowa w stylu południowym i Klasyczna zupa cebulowa po francusku .

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza (375 stopni Fahrenheita).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2
Rozpuść masło w dużej patelni na średnio wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Włóż cebulę do masła i smaż przez 5 do 10 minut, lub do miękkości. Wymieszaj z tymiankiem i zdejmij z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
4
W dużym garnku na dużym ogniu wymieszaj consomme, liście laurowe i białe wino, jeśli chcesz. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień do niskiego, wmieszaj podsmażoną cebulę i pozwól się podgrzać, około 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
1/4 Szklanki Kwaśnej śmietany, Spójrz Na Nią1/4 Szklanki Kwaśnej śmietany, Spójrz Na Nią
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Wlej zupę do 4 osobnych, żaroodpornych misek, wypełniając każdą w około 3/4. Na wierzch każdej miski połóż 2 kromki bagietki, a następnie przykryj każdą z nich serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
ChochlaChochla
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
6
Piec w temperaturze 190°C (375°F) przez 10 do 15 minut, lub do momentu, aż ser się rozpuści i powstanie bąbelkowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn