Zupa cebulowa po południowemu

Zupa cebulowa po południowemu
Zupa cebulowa po południowemu to danie główne dla 4 osób. Za 2,91 USD za porcję przepis ten pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 23 g białka , 26 g tłuszczu i łącznie 493 kalorie . Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa z tym przepisem. Jeśli masz pod ręką bagietkę, tymianek, białe wino i kilka innych składników, możesz to zrobić. 16 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 40 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 51% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Zdrowsza fasolka szparagowa w stylu południowym , Fasolka szparagowa w stylu południowym i Klasyczna zupa cebulowa po francusku .

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza (375 stopni Fahrenheita).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Rozpuść masło w dużej patelni na średnio wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Włóż cebulę do masła i smaż przez 5 do 10 minut, lub do miękkości. Wymieszaj z tymiankiem i zdejmij z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
4
W dużym garnku na dużym ogniu wymieszaj consomme, liście laurowe i białe wino, jeśli chcesz. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień do niskiego, wmieszaj podsmażoną cebulę i pozwól się podgrzać, około 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
1/4 Szklanki Kwaśnej śmietany, Spójrz Na Nią1/4 Szklanki Kwaśnej śmietany, Spójrz Na Nią
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Wlej zupę do 4 osobnych, żaroodpornych misek, wypełniając każdą w około 3/4. Na wierzch każdej miski połóż 2 kromki bagietki, a następnie przykryj każdą z nich serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Piec w temperaturze 190°C (375°F) przez 10 do 15 minut, lub do momentu, aż ser się rozpuści i powstanie bąbelkowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn