Zupa cebulowa po południowemu
Zupa cebulowa po południowemu to danie główne dla 4 osób. Za 2,91 USD za porcję przepis ten pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 23 g białka , 26 g tłuszczu i łącznie 493 kalorie . Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa z tym przepisem. Jeśli masz pod ręką bagietkę, tymianek, białe wino i kilka innych składników, możesz to zrobić. 16 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 40 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 51% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Zdrowsza fasolka szparagowa w stylu południowym , Fasolka szparagowa w stylu południowym i Klasyczna zupa cebulowa po francusku .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza (375 stopni Fahrenheita).
Rozpuść masło w dużej patelni na średnio wysokim ogniu.
Włóż cebulę do masła i smaż przez 5 do 10 minut, lub do miękkości. Wymieszaj z tymiankiem i zdejmij z ognia.
W dużym garnku na dużym ogniu wymieszaj consomme, liście laurowe i białe wino, jeśli chcesz. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień do niskiego, wmieszaj podsmażoną cebulę i pozwól się podgrzać, około 10 do 15 minut.
Wlej zupę do 4 osobnych, żaroodpornych misek, wypełniając każdą w około 3/4. Na wierzch każdej miski połóż 2 kromki bagietki, a następnie przykryj każdą z nich serem.
Piec w temperaturze 190°C (375°F) przez 10 do 15 minut, lub do momentu, aż ser się rozpuści i powstanie bąbelkowy.