Zupa Brokułowo-Jabłkowa
Zupa Brokułowo-jabłkowa może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pudełko z przepisami na przystawki. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 262 kalorie. Ten przepis służy 4. Mieszanka brokułów, gotowanie jabłko, cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Zima. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Ten przepis z Simply Recipes ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, lacto ovo wegetariańskie i primal dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Zupa Z Pieczonych Jabłek I Brokułów, Toskańska zupa z białej fasoli z brokułami Rabe – zupełnie inny Twist na zupie jarzynowej, oraz krem z brokułów zupa, warzywa krem z brokułów zupa.
Instrukcje
Przygotuj brokuły: oddziel różyczki brokułów od łodyg. Obierz zewnętrzną twardą skórę łodyg za pomocą obieraczki do warzyw. Pokrój łodygi na rundy i drobno posiekaj (mini Robot kuchenny chopper działa dobrze na tym etapie).
Pokrojoną cebulę i jabłka ugotować na maśle:
Podgrzać grube dno średniej wielkości (4-quart) rondel na średnim ogniu. Roztopić masło na patelni.
Dodaj cebulę i jabłko i obniżyć ogień do niskiej. Przykryć i gotować przez 10 minut, aż cebula będzie przezroczysta, a jabłka zmiękną.
Dodać różyczki brokuły i posiekane brokuły do mieszanki cebuli jabłko.
Zwiąż gałązki tymianku sznurkiem kuchennym i dodaj do garnka.
Dodaj paski skórki z cytryny do garnka, jak również.
Zwiększyć ciepło, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, aby utrzymać niskie gotować, pokryte. Gotować przez 20 do 25 minut.
Usuń skórki tymianku i cytryny z zupy (Odrzuć)! Pracując partiami, napełniając miskę blendera do nie więcej niż jednej trzeciej na raz, przecier zupę.
Dostosuj przyprawy: Wróć zupę do garnka, podgrzej i dostosuj przyprawy do smaku.
Udekorować posiekanym świeżym szczypiorkiem do podania.