Zuni Ricotta Gnocchi

Zuni Ricotta Gnocchi
Zuni Ricotta Gnocchi może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 1,27 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 489 kalorii, 19g białka, oraz 42g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka masła, jajka, Skórka z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Ricotta Gnocchi, Ricotta Gnocchi, oraz Ricotta Gnocchi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Sprawdź, czy ser jest mokry. Jeśli masz szczęście, że masz indywidualny koszyk-osuszony ricotta-zobaczysz odcisk kosza lub wgłębienia na serze-może on siedzieć w małej serwatce; w tym przypadku wysuń go z pojemnika i usuń wilgoć z powierzchni suchym ręcznikiem. Z każdą ricottą umieść około 2 łyżeczki sera na suchym ręczniku papierowym i odczekaj około 1 minuty. Pod serem i wokół niego zawsze będzie trochę mokrej plamy, ale jeśli ser wyrzucił szeroki pierścień wilgoci, jest zbyt mokry, aby go używać w takim stanie, w jakim jest.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RicottaSer Ricotta
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
2
Umieść go w sitku lub podwójnie zawiń w gazę i zawieś nad głębszym pojemnikiem, aby spuścić na 8 do 24 godzin, schłodzony. Gaza jest bardziej wydajna, ponieważ odprowadza wilgoć z sera, podczas gdy grawitacja odwadnia. Możesz również przyspieszyć operację opróżniania, ciasno ściskając gazę i ściskając część wilgoci z kulki sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
SitoSito
1
Energicznie ubić ricottę, a następnie rozbić trochę sera na boku miski miękką gumową łopatką. Jeśli nadal możesz rozpoznać twarde twarogi, naciśnij ser przez sitko, aby je rozbić. Wymieszać z jajkami. 1 łyżkę masła roztopić-z posiekaną szałwią, jeśli używasz-i dodać do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RicottaSer Ricotta
MasłoMasło
SerSer
JajkoJajko
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
SzpatułkaSzpatułka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodaj gałkę muszkatołową lub skórkę cytrynową, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
3
Dodać Parmigiano i sól i pokonać całą mieszaninę bardzo dobrze. To właśnie sprawia, że gnocchi jest lekkie. Powinieneś mieć miękkie, puszyste ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
GnocchiGnocchi
SólSól
1
Dodać łóżko z mąki o 1/2 cala głęboko w płytkim naczyniu do pieczenia lub na patelni blachy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2
Zeskrobać boki miski, masować ciasto i wygładzić jego powierzchnię. Użyj łyżki trzymanej pod kątem, aby płytko zgarnąć 2 do 3 łyżeczek ciasta. Użyj opuszkiem palca, aby przesunąć gałkę ciasta w kształcie migdałów czysto z miski łyżki na łóżko z mąki. Delikatnie potrząśnij patelnią, aby pokryć boki, a następnie odwróć gnocchi opuszkiem palca, aby pokryć górę. Podnieś z mąki i kołyski i kołysać ją w dłoni. Nie ściskaj. Powinieneś mieć zakurzony owal. Tak długo, jak ogólny kształt jest jednolity i rotund, nie martw się, że gnocchi ma kilka zmarszczek, wgłębień i guzków.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
MigdałyMigdały
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PatelniaPatelnia
3
Aby sprawdzić ciasto, najpierw gotuj gnocchi w małym garnku z gotującą się dobrze osoloną wodą. Początkowo tonie, ale potem pęcznieje, toczy się i przechyla na powierzchnię. Utrzymując ciche gotować na wolnym ogniu, gotować, aż gnocchi jest po prostu twarde, zwykle 3 do 5 minut od czasu, gdy pływa, w zależności od sera i wielkości gnocchi. Nie gotuj mocno, bo gnocchi może eksplodować. Jeśli nawet na delikatnym wolnym ogniu gnocchi rozprzestrzenia się lub zaczyna się rozkładać, ser był prawdopodobnie zbyt mokry. Zazwyczaj można to skorygować, ubijając łyżeczkę białka do pozostałego ciasta. Jeśli ciasto było bardzo puszyste [, - CUT], ale próbka wydaje się ciężka, ubij około 1 łyżeczki ubitego jajka. W obu przypadkach należy pobrać kolejną próbkę, aby upewnić się, że poprawka się powiodła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
GnocchiGnocchi
SerSer
WodaWoda
RolkaRolka
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Posmakuj próbki soli i w razie potrzeby wyreguluj ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
1
Użyj tej samej techniki łyżki i palca, aby uformować resztę gnocchi. Zwykle formuję je w grupach od 4 do 6, umieszczając je wszystkie pod tym samym kątem i kilka centymetrów od siebie, w łóżku z mąki, a następnie przesuwam patelnię, aby pokryć je wszystkie na raz; nie zostawiaj ich siedzących zbyt długo w mące, albo wchłoną za dużo. Zachować skrobanie miski i wygładzenie powierzchni ciasta, aby umożliwić gładkie miarki. Podobnie jak w przypadku próbki, rzuć każde gnocchi w rękę. Ułóż je na patelni wyłożonej arkuszem papieru pergaminowego lub papieru woskowego. Upewnij się, że poszczególne gnocchi nie dotykają się nawzajem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Papier WoskowanyPapier Woskowany
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PatelniaPatelnia
2
Można kłusować gnocchi od razu, ale jeśli przechowywać je w lodówce odkryte przez około godzinę, będą one jędrne, dzięki czemu łatwiej gotować i obsługiwać. (Będą trzymać do 8 godzin w ten sposób.)
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
1
Miejsce 8 łyżki masła i 2 łyżeczki wody w 12-calowej patelni; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Doprowadzić 2 do 3 kwarty wody na wolnym ogniu w szerokiej patelni, 10 lub więcej cali średnicy, więc gnocchi nie zmiażdży się zbytnio, jak pchają się na powierzchnię. Patelnia sauté, Rozszerzony brasier, lub saucier patelnia będzie działać, tak długo, jak to jest co najmniej 2 cale głębokości. Solić wodę obficie-około 1 łyżeczki na ćwiartkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj gnocchi jeden po drugim, dostosowując ciepło, aby utrzymać gotować na wolnym ogniu. Opuszki palców zanurz w wodzie, jeśli okaże się, że przyklejają się do gnocchi, ale nie martw się, jeśli gnocchi przyklejają się trochę do papieru. Unikaj trzymania tacy gnocchi w parze. Gotować gnocchi jak zrobiłeś próbkę, aż tylko firma, 3 do 5 minut od czasu, gdy pływają.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
WodaWoda
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
4
Tymczasem, jak tylko gnocchi wypłyną na powierzchnię, umieść patelnię z masłem i wodą na średnim ogniu. Obracaj patelnię, gdy masło topi się i zaczyna sączeć. Jak tylko masło jest całkowicie stopiony i przekształcił się w nieprzezroczysty jasnożółty SOS, wyłączyć ogień. Jeszcze kilka razy obrócić patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
MasłoMasło
SOSSOS
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Podnieś gnocchi z łyżką szczelinową lub skimmer, przesuń do gotowej patelni, i toczyć w ciepłym sosie maślanym.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
MasłoMasło
SOSSOS
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
SkimmerSkimmer
6
Podawać natychmiast w ciepłych miseczkach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Łagodny smak ricotta dobrze komponuje się z wieloma innymi smakami i składnikami, zwłaszcza słodkimi, subtelnymi lub orzechowymi. Niezależnie od towarzysza, powinien być delikatny i delikatny—jak same gnocchi.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Ser RicottaSer Ricotta
2
Spróbuj podawać pierogi z kilkoma liśćmi szałwii, rukoli lub szpinaku zwiędłym na maśle lub zawijaj w roztopionym maśle z właśnie ugotowaną marchewką i świeżym trybulem. Lub sparuj z delikatnymi flageoletami wykończonymi oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i czarnym pieprzem. Lub złożyć zapałki z właśnie ugotowanej cukinii; jej subtelny smak staje się wyraźniejszy obok tych gnocchi. Na wiosnę proponujemy je z ledwo ugotowanym groszkiem, malutkimi favasami lub drobno pokrojonymi szparagami lub wszystkimi trzema. Latem łączymy je ze świeżymi białymi ziarnami kukurydzy gotowanymi na maśle z bazylią lub rozsypujemy posiekanymi kwiatami nasturcji. Gdy delikatna Skórka Sungold Sweet 100 pomidorów jest najsłodsza, kroimy je o połowę, rozgrzewamy w oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia z bazylią i wrzucamy na gnocchi. Jesienią świeże grzyby posypane, duszone i wykończone białym olejem truflowym są pyszne z gnocchi, a zimą, gdy mamy w domu czarne trufle, obficie golemy nad daniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
Olej Z Białej TrufliOlej Z Białej Trufli
Marchewki Dla DzieciMarchewki Dla Dzieci
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
SzparagiSzparagi
GrzybyGrzyby
PomidorPomidor
TrufleTrufle
CukiniaCukinia
RukolaRukola
TrybulaTrybula
GnocchiGnocchi
SzpinakSzpinak
MasłoMasło
BazyliaBazylia
GrochGroch
RolkaRolka
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
3
Szpinak & Ricotta Gnocchi
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Ser RicottaSer Ricotta
SzpinakSzpinak
4
Przygotuj ciasto jak wyżej. Rozgrzać dodatkową łyżkę masła w 10-calowej patelni na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać kilka garści liści szpinaku—około 2 uncji. Lekko posolić i, ciągle mieszając i składając, gotować, aż szpinak całkowicie zwiędnie, ale nadal żywy zielony, 1 do 2 minut. Wsuń na czysty ręcznik, przykryj innym ręcznikiem i naciśnij, aby wydobyć wilgoć. (Szpinak wykrwawi zielony do ręcznika.) Szpinak obrać i pokroić na kawałki wielkości świeżych liści tymianku. Nie posiekaj dobrze i nie przecier, albo poświęcisz ładną konsystencję i wybuch smaku, który obiecuje. Ubić drobinki szpinaku do przygotowanego ciasta, następnie uformować i ugotować gnocchi jak opisano powyżej.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
SzpinakSzpinak
EkstraktEkstrakt
GnocchiGnocchi
SólSól
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Magazyn