Ziti z sosem Roquefort
Ziti z sosem Roquefort może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 25g białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 874 kalorii. Na 2,91 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sera roquefort, pietruszka, śmietana, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%. Spróbuj Kremowe małże z sosem Roquefort, Ziti z dynią: Ziti alla Zucca, oraz Ziti Z Sosem Czosnkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce rozgnieść Roquefort widelcem.
Dodaj krem trochę na raz, ubijając, aż mieszanina będzie dość gładka. Kilka kostek sera pozostanie.
W średnim rondlu ze stali nierdzewnej doprowadzić bulion z kurczaka i wino do wrzenia na umiarkowanym ogniu. Gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki, o 5 protokół.
Zmniejszyć ciepło do umiarkowanie niskiego i dodać mieszaninę Roquefort. Gotować, mieszając, aż sos lekko zgęstnieje, około 3 protokół.
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować ziti, aż tylko gotowe, o 12 protokół.
Odcedzić makaron i wymieszać z sosem śmietanowym Roquefort, parmezanem i natką pietruszki.
Podawać z dodatkiem parmezanu.
Wino zalecenie: Roquefort jest trudne do dopasowania z winem. Preferujemy kwaśną Biel, taką jak Chenin blanc z Doliny Loary we Francji, lub kwaśną czerwień, taką jak Młode dolcetto z Piemontu we Włoszech.