Ziti z Pesto: Ziti al Pesto

Ziti z Pesto: Ziti al Pesto
Ziti z Pesto: Ziti al Pesto może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 601 kalorii, 25 g białka i 15 g tłuszczu każda. Za 2,49 USD za porcję ten przepis pokrywa 30% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka zebranych liści bazylii, soli morskiej, czosnku i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to śródziemnomorskie danie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 74% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy obejmują Ziti z pikantnym pesto Pantesco, Pesto i kiełbasa zapiekane Ziti oraz Pieczone Ziti z indykiem i pesto.

Instrukcje

1
Zagotuj 6 litrów wody i dodaj 2 łyżki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Zebrana Natka Pietruszkiświeżo Zebrana Natka Pietruszki
Zlokalizować PecorinoZlokalizować Pecorino
2
W blenderze umieść miętę, liście kopru włoskiego, bazylię, pietruszkę, czosnek, kapary, pomidory, pieprz czarny, płatki czerwonej papryki i połowę oliwy z oliwek. Przetwarzaj w krótkich seriach, aż do zgrubnego posiekania. Włącz blender na pełną prędkość i skrop pozostałym olejem. Przetwarzaj, aż będzie prawie gładka, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka świeżo Startegolocalli Pecorino1 Szklanka świeżo Startegolocalli Pecorino
świeżo Starty Locelli Pecorinoświeżo Starty Locelli Pecorino
1 łyżka Pokruszonych Płatków Czerwonej Papryki Plus Trochę Do Dekoracji1 łyżka Pokruszonych Płatków Czerwonej Papryki Plus Trochę Do Dekoracji
Pokruszone Płatki Czerwonej Papryki I Dodatkowo Do DekoracjiPokruszone Płatki Czerwonej Papryki I Dodatkowo Do Dekoracji
Kapary SolneKapary Solne
2 łyżki Solonych Kaparów, Namoczonych, Opłukanych I Odsączonych2 łyżki Solonych Kaparów, Namoczonych, Opłukanych I Odsączonych
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
Sól Do Wody Z MakaronemSól Do Wody Z Makaronem
Sól Do Wody Z MakaronemSól Do Wody Z Makaronem
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Powstałe pesto wyjmij z blendera i przełóż do dużej miski. Odstawić na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu, aż będzie al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
5
Dobrze odcedź i włóż ugotowany makaron do miski z pesto i wymieszaj jak sałatkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron GotowanyMakaron Gotowany
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Posyp makaron startymlocelli pecorino i płatkami chili. Podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
PecorinoPecorino
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia39
Magazyn