Ziti z oliwkami i suszonymi pomidorami
Ziti z oliwkami i suszonymi pomidorami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 94 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 353 kalorie. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jeśli masz pietruszkę, czosnek, Greckie oliwki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Quiche ze szpinakiem z suszonymi pomidorami, Suszone Pomidory, Oliwki I Ricotta, oraz Fougasse z oliwkami i suszonymi pomidorami.
Instrukcje
Makaron gotować w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż al dente.
W międzyczasie umieść suszone pomidory, oliwki, pietruszkę, oliwę z oliwek, filety anchois i czosnek w dużej misce do serwowania.
Przełożyć do miski i wymieszać z sosem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon