Ziti, bakłażan i Fontina Gratin

Ziti, bakłażan i Fontina Gratin
Ziti, bakłażan i Fontina Gratin mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 948 kalorii, 34g białka, oraz 47 g tłuszczu każdy. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oliwy z oliwek, ziti, świeżo zmielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ziti, bakłażan i Fontina Gratin, Fontina Ziemniaki Au Gratin, oraz Zapiekanka Z Buraków Z Fontiną I Orzechami Włoskimi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na dużej patelni nieprzywierającej rozgrzej 4 łyżki oleju na umiarkowanie wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodać bakłażana i 3/4 łyżeczki soli i gotować, mieszając często, aż bakłażan jest miękki, 10 do 15 protokół. Wymieszać czosnek, pietruszkę i 1/4 łyżeczki pieprzu i gotować 3 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Podgrzej brojlery. W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować makaron, aż tylko gotowe, o 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Drenaż.
5
Makaron wymieszać z bakłażanem, pozostałymi 3 łyżkami oleju, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Dodać ser i ponownie wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
7
Przełożyć makaron do płytkiego naczynia do pieczenia lub zapiekanki. Dusić, aż ser topi się i zaczyna brązowieć, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
8
Bakłażan kontrowersje: * kucharze we Włoszech, jak wszędzie, nie zgadzają się, czy bakłażan powinien być obrany. Wydaje się, że jest to kwestia osobistych preferencji, ale należy pamiętać, że bakłażan, który jest zarośnięty lub był przechowywany przez długi czas, będzie miał twardą skórę, która nie zmięknie podczas gotowania. Często dobrym pomysłem jest obieranie go.: * Czy do soli i odsączyć bakłażana przed gotowaniem pozostaje kwestią sporną, zbyt. Niektórzy mówią, że należy solić plastry mocno i osuszyć je na papierowych ręcznikach przez godzinę, aby pozbyć się bakłażana z goryczy; inni uważają, że to niepotrzebny krok. Bezsprzecznie prawdą jest, że bakłażan, który został solony i osuszony, wchłonie mniej oleju podczas smażenia niż bakłażan, który nie ma.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
9
Zalecenie dotyczące wina: choć dolcetto tłumaczy się jako mały słodki, który odnosi się do winogron; wino jest rozkosznie wytrawne. Będzie idealnym partnerem do tego smacznego dania.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
WinogronaWinogrona
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Magazyn