Ziti, bakłażan i Fontina Gratin

Ziti, bakłażan i Fontina Gratin
Ziti, bakłażan i Fontina Gratin mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 948 kalorii, 34g białka, oraz 47 g tłuszczu każdy. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oliwy z oliwek, ziti, świeżo zmielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ziti, bakłażan i Fontina Gratin, Fontina Ziemniaki Au Gratin, oraz Zapiekanka Z Buraków Z Fontiną I Orzechami Włoskimi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na dużej patelni nieprzywierającej rozgrzej 4 łyżki oleju na umiarkowanie wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodać bakłażana i 3/4 łyżeczki soli i gotować, mieszając często, aż bakłażan jest miękki, 10 do 15 protokół. Wymieszać czosnek, pietruszkę i 1/4 łyżeczki pieprzu i gotować 3 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Podgrzej brojlery. W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować makaron, aż tylko gotowe, o 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Drenaż.
5
Makaron wymieszać z bakłażanem, pozostałymi 3 łyżkami oleju, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Dodać ser i ponownie wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
7
Przełożyć makaron do płytkiego naczynia do pieczenia lub zapiekanki. Dusić, aż ser topi się i zaczyna brązowieć, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
8
Bakłażan kontrowersje: * kucharze we Włoszech, jak wszędzie, nie zgadzają się, czy bakłażan powinien być obrany. Wydaje się, że jest to kwestia osobistych preferencji, ale należy pamiętać, że bakłażan, który jest zarośnięty lub był przechowywany przez długi czas, będzie miał twardą skórę, która nie zmięknie podczas gotowania. Często dobrym pomysłem jest obieranie go.: * Czy do soli i odsączyć bakłażana przed gotowaniem pozostaje kwestią sporną, zbyt. Niektórzy mówią, że należy solić plastry mocno i osuszyć je na papierowych ręcznikach przez godzinę, aby pozbyć się bakłażana z goryczy; inni uważają, że to niepotrzebny krok. Bezsprzecznie prawdą jest, że bakłażan, który został solony i osuszony, wchłonie mniej oleju podczas smażenia niż bakłażan, który nie ma.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
9
Zalecenie dotyczące wina: choć dolcetto tłumaczy się jako mały słodki, który odnosi się do winogron; wino jest rozkosznie wytrawne. Będzie idealnym partnerem do tego smacznego dania.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
WinogronaWinogrona
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Magazyn