Ziołowo-cytrynowe karczochy Dla Dzieci

Ziołowo-cytrynowe karczochy Dla Dzieci
Na 4,12 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 207 kalorii, 7G białka, oraz 6G tłuszczu. Jeśli masz dziecko karczochy, wino, gałązki rozmarynu, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański dieta. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jagnięce Golonki Cytrynowe Z Karczochami Dla Dzieci, Smażone karczochy z czosnkiem i cytryną, oraz Pappardelle z cytryną, karczochami i szparagami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej, głębokiej patelni, połączyć wodę z sokiem z 2 cytryn; dodać 4 cytryny do wody na patelni. Pracując z 1 Baby karczoch na raz, oderwać wszystkie ciemnozielone zewnętrzne liście. Ostrym nożem odetnij górną połowę liści, obrać i przyciąć łodygę. Upuść karczochy dla niemowląt do wody z cytryną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch Dla DzieciKarczoch Dla Dzieci
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2
Dodaj 1 szklankę oliwy z oliwek i białego wina, cebula, nasiona kolendry, ziarna pieprzu, tymianek, rozmaryn, szałwia i liście laurowe na patelni. Doprowadzić do duszenia na umiarkowanie wysokim ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do niskiej. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż karczochy będą miękkie po przekłuciu widelcem, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Niech karczochy ostygną w płynie do gotowania przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
4
Przenieść karczochy na powierzchnię roboczą; wyrzucić płyn do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
5
Karczochy przeciąć na pół wzdłuż i ułożyć na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
6
Skropić karczochy odrobiną oliwy z oliwek, posypać solą i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn