Zinfandel Risotto z prażonymi burakami i orzechami włoskimi

Zinfandel Risotto z prażonymi burakami i orzechami włoskimi
Risotto Zinfandel z prażonymi burakami i orzechami włoskimi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 2,77 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 595 kalorii, 13g białka, oraz 24g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, masło, połówki orzecha włoskiego i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Prażone buraki z orzechami włoskimi, Pieczone buraki z kozim serem i orzechami włoskimi, oraz Prażone buraki z cytrusami, Fetanem i orzechami włoskimi.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Przyciąć wszelkie buraki (z wyjątkiem innego użycia) i umyć buraki. Buraki przekładamy na patelnię do pieczenia i skropimy 1 łyżką. olej. Przykryć folią i piec do miękkości, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa BuraczaneWarzywa Buraczane
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
3
Pozostaw do ostygnięcia, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, następnie obrać i pokroić w 1/2-in. kliny.
4
Tymczasem, rozprzestrzeniać orzechy włoskie na blasze do pieczenia i tosty na innym stojaku piekarnika, aż złoty, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Ostudzić, następnie grubo posiekać i odstawić.
6
Przynieś Wino i bulion na wolnym ogniu. Tymczasem ciepło pozostało 3 łyżki. oliwa z oliwek w szerokim, grubym dnie garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Dodać cebulę i gotować, mieszając często, aż półprzezroczyste, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
8
Wymieszać z ryżem i gotować, aż tylko zacznie przyklejać się do dna patelni, 2 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Dodaj 1 szklankę mieszanki wina i gotuj, mieszając, aż płyn prawie się wchłonie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
10
Dodaj kolejną mieszankę 1/2 szklanki wina i gotuj w ten sam sposób. Kontynuuj dodawanie mieszaniny wina 1/2 szklanki na raz, gotowanie i mieszanie, aż każdy dodatek został wchłonięty przed dodaniem następnego, aż wszystko to zostało użyte i ryż jest prawie miękki do ukąszenia, o 20 protokół. (Użyj gorącej wody, jeśli zabraknie wina.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
11
Zdjąć patelnię z ognia i dodać masło, gałkę muszkatołową, 1/2 szklanki sera i buraki. Szybko wymieszać, przykryć i odstawić na 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Wymieszać sól i pieprz do smaku i przenieść do dużej, płytkiej misce lub półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
13
Posypać pozostałą 1/2 szklanki sera i prażone orzechy włoskie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
14
* Ryż Arborio jest powszechnie dostępny; dla pozostałych dwóch, sprawdź specjalne sklepy spożywcze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż ArborrioRyż Arborrio
15
Make ahead: do 1 dnia.
16
Podgrzej tylko 1 szklankę wina z bulionem w kroku gotuj ryż przez krok 4, ale nie dodawaj gorącej wody (ryż będzie nadal dość chrupiący).
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
17
Rozłóż ryż na obramowanej blasze do pieczenia. Kryj się i wyluzuj. Piętnaście minut przed podaniem, przynieść Pozostałe 1 szklankę wina na wolnym ogniu i ogrzać schłodzone risotto w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
18
Dodaj 1/2 szklanki gorącego wina na raz do risotto i gotuj, mieszając, pozwalając na wchłonięcie każdego dodatku przed dodaniem następnego, aż ryż będzie prawie miękki do ukąszenia, 8 do 10 minut (użyj gorącej wody, jeśli zabraknie wina). Kontynuuj z przepisem z kroku
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn