Zinfandel Risotto z prażonymi burakami i orzechami włoskimi

Zinfandel Risotto z prażonymi burakami i orzechami włoskimi
Risotto Zinfandel z prażonymi burakami i orzechami włoskimi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 2,77 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 595 kalorii, 13g białka, oraz 24g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, masło, połówki orzecha włoskiego i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Prażone buraki z orzechami włoskimi, Pieczone buraki z kozim serem i orzechami włoskimi, oraz Prażone buraki z cytrusami, Fetanem i orzechami włoskimi.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Przyciąć wszelkie buraki (z wyjątkiem innego użycia) i umyć buraki. Buraki przekładamy na patelnię do pieczenia i skropimy 1 łyżką. olej. Przykryć folią i piec do miękkości, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa BuraczaneWarzywa Buraczane
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
3
Pozostaw do ostygnięcia, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, następnie obrać i pokroić w 1/2-in. kliny.
4
Tymczasem, rozprzestrzeniać orzechy włoskie na blasze do pieczenia i tosty na innym stojaku piekarnika, aż złoty, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Ostudzić, następnie grubo posiekać i odstawić.
6
Przynieś Wino i bulion na wolnym ogniu. Tymczasem ciepło pozostało 3 łyżki. oliwa z oliwek w szerokim, grubym dnie garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Dodać cebulę i gotować, mieszając często, aż półprzezroczyste, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
8
Wymieszać z ryżem i gotować, aż tylko zacznie przyklejać się do dna patelni, 2 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Dodaj 1 szklankę mieszanki wina i gotuj, mieszając, aż płyn prawie się wchłonie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
10
Dodaj kolejną mieszankę 1/2 szklanki wina i gotuj w ten sam sposób. Kontynuuj dodawanie mieszaniny wina 1/2 szklanki na raz, gotowanie i mieszanie, aż każdy dodatek został wchłonięty przed dodaniem następnego, aż wszystko to zostało użyte i ryż jest prawie miękki do ukąszenia, o 20 protokół. (Użyj gorącej wody, jeśli zabraknie wina.)
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
11
Zdjąć patelnię z ognia i dodać masło, gałkę muszkatołową, 1/2 szklanki sera i buraki. Szybko wymieszać, przykryć i odstawić na 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
12
Wymieszać sól i pieprz do smaku i przenieść do dużej, płytkiej misce lub półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
13
Posypać pozostałą 1/2 szklanki sera i prażone orzechy włoskie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
14
* Ryż Arborio jest powszechnie dostępny; dla pozostałych dwóch, sprawdź specjalne sklepy spożywcze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż ArborrioRyż Arborrio
15
Make ahead: do 1 dnia.
16
Podgrzej tylko 1 szklankę wina z bulionem w kroku gotuj ryż przez krok 4, ale nie dodawaj gorącej wody (ryż będzie nadal dość chrupiący).
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
17
Rozłóż ryż na obramowanej blasze do pieczenia. Kryj się i wyluzuj. Piętnaście minut przed podaniem, przynieść Pozostałe 1 szklankę wina na wolnym ogniu i ogrzać schłodzone risotto w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
18
Dodaj 1/2 szklanki gorącego wina na raz do risotto i gotuj, mieszając, pozwalając na wchłonięcie każdego dodatku przed dodaniem następnego, aż ryż będzie prawie miękki do ukąszenia, 8 do 10 minut (użyj gorącej wody, jeśli zabraknie wina). Kontynuuj z przepisem z kroku
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn