Zinfandel Risotto z prażonymi burakami i orzechami włoskimi
Risotto Zinfandel z prażonymi burakami i orzechami włoskimi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 2,77 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 595 kalorii, 13g białka, oraz 24g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, masło, połówki orzecha włoskiego i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Prażone buraki z orzechami włoskimi, Pieczone buraki z kozim serem i orzechami włoskimi, oraz Prażone buraki z cytrusami, Fetanem i orzechami włoskimi.
Instrukcje
Przyciąć wszelkie buraki (z wyjątkiem innego użycia) i umyć buraki. Buraki przekładamy na patelnię do pieczenia i skropimy 1 łyżką. olej. Przykryć folią i piec do miękkości, około 1 godziny.
Pozostaw do ostygnięcia, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, następnie obrać i pokroić w 1/2-in. kliny.
Tymczasem, rozprzestrzeniać orzechy włoskie na blasze do pieczenia i tosty na innym stojaku piekarnika, aż złoty, o 8 protokół.
Ostudzić, następnie grubo posiekać i odstawić.
Przynieś Wino i bulion na wolnym ogniu. Tymczasem ciepło pozostało 3 łyżki. oliwa z oliwek w szerokim, grubym dnie garnku na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając często, aż półprzezroczyste, o 7 protokół.
Wymieszać z ryżem i gotować, aż tylko zacznie przyklejać się do dna patelni, 2 do 4 protokół.
Dodaj 1 szklankę mieszanki wina i gotuj, mieszając, aż płyn prawie się wchłonie.
Dodaj kolejną mieszankę 1/2 szklanki wina i gotuj w ten sam sposób. Kontynuuj dodawanie mieszaniny wina 1/2 szklanki na raz, gotowanie i mieszanie, aż każdy dodatek został wchłonięty przed dodaniem następnego, aż wszystko to zostało użyte i ryż jest prawie miękki do ukąszenia, o 20 protokół. (Użyj gorącej wody, jeśli zabraknie wina.)
Zdjąć patelnię z ognia i dodać masło, gałkę muszkatołową, 1/2 szklanki sera i buraki. Szybko wymieszać, przykryć i odstawić na 4 do 5 minut.
Wymieszać sól i pieprz do smaku i przenieść do dużej, płytkiej misce lub półmisku.
Posypać pozostałą 1/2 szklanki sera i prażone orzechy włoskie.
* Ryż Arborio jest powszechnie dostępny; dla pozostałych dwóch, sprawdź specjalne sklepy spożywcze.
Podgrzej tylko 1 szklankę wina z bulionem w kroku gotuj ryż przez krok 4, ale nie dodawaj gorącej wody (ryż będzie nadal dość chrupiący).
Rozłóż ryż na obramowanej blasze do pieczenia. Kryj się i wyluzuj. Piętnaście minut przed podaniem, przynieść Pozostałe 1 szklankę wina na wolnym ogniu i ogrzać schłodzone risotto w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodaj 1/2 szklanki gorącego wina na raz do risotto i gotuj, mieszając, pozwalając na wchłonięcie każdego dodatku przed dodaniem następnego, aż ryż będzie prawie miękki do ukąszenia, 8 do 10 minut (użyj gorącej wody, jeśli zabraknie wina). Kontynuuj z przepisem z kroku