Zimowo-warzywny gulasz z Solniczkami
Zimowo-warzywny gulasz z Solniczkami to wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 313 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 2,61 zł / porcja, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ziemniaki, oliwę z oliwek, wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Najlepiej sprawdza się jako zupa i odbywa się w ok. 45 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Zimowy gulasz warzywny z kuskusem, Gulasz z ciecierzycy i warzyw zimowych, oraz Zimowy Warzywny Gulasz Wołowy.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, tymianek, czosnek i liście laurowe, i gotować 12 minut lub aż cebula zacznie brązowieć.
Dodać marchewkę i kolejne 6 składników (marchew przez ziemniaki) i gotować 5 minut.
Dodać wino i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu, aż wino zmniejszy się do 1/2 szklanki (około 5 minut). Wymieszać mąkę i pastę pomidorową trzepaczką; przykryć i gotować 2 minuty. Wymieszać z wodą; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 30 minut lub aż marchew będzie miękka.
W razie potrzeby udekorować posiekaną natką pietruszki.