Ziemniaki Z Boczkiem I Masłem
Boczek-masło ziemniaki może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 195 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka piwa o średniej zawartości, pieprzu, ziemniaków o czerwonej skórce i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Bourbon boczek bite słodkie ziemniaki z brązowym masłem i chrupiącą szałwią, Ziemniaki Hasselback Z Brązowego Masła(Ziemniaki Akordeonowe), oraz Czerwone ziemniaki z boczkiem i serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić piwo do wrzenia w 5-do 6-qt. garnek, który może pomieścić kosz parowca ciasno. W międzyczasie pokrój ziemniaki na kawałki wielkości kęsa i włóż je do kosza na parowiec. Gdy piwo się zagotuje, umieść kosz ziemniaków na parze w garnku, przykryj, zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i paruj, aż ziemniaki będą miękkie, gdy zostaną przebite widelcem, o 15 minutach.
W międzyczasie ugotować boczek na patelni na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Boczek odcedzić na papierowych ręcznikach, posiekać i odstawić.
Wlać tłuszcz na patelnię, ale nie wycierać ani nie spłukiwać. Powrót patelni na średnim ogniu i dodać masło i cebulę. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zacznie brązowieć, o 10 protokół.
W międzyczasie włóż ziemniaki do naczynia do serwowania, rezerwując piwo na dnie garnka.
Dodaj 3/4 szklanki piwa i zarezerwowany boczek do cebuli, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dna patelni.
Na ziemniaki wlać boczek, dodać pieprz i delikatnie wymieszać.
Podawać na gorąco lub na ciepło.