Ziemniaki Szafranowe

Ziemniaki Szafranowe
Ziemniaki szafran może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 234 kalorie, 6G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Mieszanka pieprzu, ziemniaków, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ziemniaki Szafranowe, Szafran Czerwony Ziemniaki, oraz Ziemniaki cytrynowo-szafranowe.

Instrukcje

1
Kruszyć nitki szafranu w wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
WodaWoda
2
Ziemniaki obrać i pokroić w poprzek na plastry o grubości 3/4 cala. Ziemniaki dobrze opłukać i osuszyć między ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
3
Rozgrzać masło w 12-calowej patelni nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie brązowe ziemniaki w 1 warstwie, obracając się ostrożnie, o 4 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać szafran-infused wody, sól, i pieprz i energicznie gotować na wolnym ogniu, odkryte, na umiarkowanym ogniu 5 minut. Zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie i odparuje wodę, o 15 do 20 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
ZiemniakZiemniak
SzafranSzafran
PieprzPieprz
SólSól
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn