Ziemniaki pieczone, rozbijane i ładowane

Ziemniaki pieczone, rozbijane i ładowane
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać pieczone, rozbite i załadowane ziemniaki spróbować. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 1,16 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 358 kalorii, 8G białka, oraz 30 g tłuszczu. Jeśli masz czosnek wlewu oliwy z oliwek, sól koszerna i świeżo popękany pieprz, szalotki, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 28 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczone, rozbite i załadowane ziemniaki, Załadowane Rozbite Ziemniaki, oraz Załadowane Rozbite Ziemniaki.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. Dostosuj stojaki piekarnika do górnej i dolnej pozycji.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Umieść ziemniaki na patelni, zalej ziemniakami 3/4 szklanki wody i przykryj szczelnie folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
4
Piec na Dolnym stojaku do miękkości, o 30 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Wyjmij z piekarnika, spuść pozostałą wodę i pozostaw 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Skropić 3 łyżki oleju na ziemniaki, upewniając się, że są równomiernie przygotowane. Umieść ziemniaki równomiernie na patelni z prześcieradłem i, używając mashera do ziemniaków, spłaszcz ziemniaki do grubości około 1/2 cala (około 1/2 długości kciuka do pierwszego stawu).
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
PatelniaPatelnia
7
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
8
Skropić pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek nad ziemniakami i smażyć na górnym stojaku przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
ZiemniakZiemniak
9
Wyjąć z piekarnika i posypać serem. Pieczeń na Dolnym stojaku, aż złoty kolor, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Wyjąć z piekarnika i top z kwaśną śmietaną i szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Zielona CebulaZielona Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 28 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn