Ziemniak (i warzywo) cioci Geeta Bhaji
Ziemniaki ciotki Geetan (i warzywa) Bhaji mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 2. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 348 kalorii, 12g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jeśli masz pieprz cayenne, ziemniaki, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 88%. Podobne przepisy to Farali sukhi bhaji / Batata bhaji for fast, vrat, poori bhaji lub batata bhaji-maharashtrian poori bhaji, oraz vangi bhaji lub vangyachi bhaji, maharashtrian Vangi bhaji.
Instrukcje
Ziemniaki umieścić w dużym garnku i przykryć osoloną wodą; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu do miękkości, o 20 protokół; odcedzić.
Rozgrzać olej roślinny na średnim ogniu; podsmażyć cebulę, często mieszając, aż pachnący, 2 do 3 minut.
Dodaj pomidora i gotować, aż cebula zmięknie i pomidor jest miękki, 5 do 10 protokół. Wymieszać ziemniaki, garam masala, pieprz cayenne, sól, i cukier do mieszanki cebula-pomidor; dusić, często mieszając, aż smaki się wymieszać, o 5 protokół. Wymieszaj kolendrę z mieszaniną ziemniaków i gotuj przez 1 minutę.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
![Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc]()
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.