Ziemniaczano-Parmezan Pavé
Ziemniaczano-parmezan Pavé może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 394 kalorie. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 76 centów za porcję. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz ciężką śmietanę, parmezan, ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Potato Pave, Mallomars Trifle (Pavê Nhá Benta), oraz Ciasto ziemniaczano-Parmezanowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować pavé: Rozgrzej piekarnik do 177°. W średniej misce wrzuć plastry ziemniaków ze śmietaną, aż zostaną dokładnie pokryte. Obficie masło ceramiczne danie zapiekanki. Ułożyć 4 warstwy ziemniaków na dnie patelni i doprawić solą i pieprzem.
Połowę parmezanu posypać ziemniakami i przykryć 4 warstwami ziemniaków. Doprawić solą i pieprzem, posypać pozostałym parmezanem, a pozostałe ziemniaki pokryć serem. Doprawić solą i pieprzem.
Piec 1 1/2 godziny, lub do ziemniaków są miękkie.
Przepis zaadaptowany z Charlie Trotter gotuje w domu