Ziemniaczane Pesto Pizza
Przepis ziemniaczane Pesto Pizza może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 25 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 455 kalorii. Na 2,15 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pesto bazyliowe, ziemniaki, rzemieślnicze ciasto do pizzy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pesto ziemniaczane i Pizza Feta, Domowa Pizza Cienka + Pesto + Ziemniaki, oraz Słodkie ziemniaki, pesto z jarmużu i Pizza Brie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F dla ciemnych lub nieprzywierających patelni (425 stopni F dla wszystkich innych patelni). Patelnia natryskowa 15x10 cm z bokami z natryskiem do gotowania.
Rozwiń ciasto na patelni; zaczynając od środka, naciśnij ciasto na prostokąt 15x10 cali.
Piec od 4 do 6 minut lub do momentu, aż brzegi zaczną się ustawiać.
W małej misce wymieszaj 6 łyżek pesto z czosnkiem.
Posypać serem. Wierzch z plasterkami ziemniaków, a pozostałe 2 łyżki pesto posmarować ziemniakami.
Piec 8 do 10 minut dłużej lub aż skorupa jest złoty brąz i ser topi.
Dekoruj zieloną cebulą. Aby służyć, pokroić w 6 rzędów po 3 rzędy.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castellani Chianti Annata z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Castellani Chianti Annata]()
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo