Zielony Groszek Z Chrupiącym Boczkiem
Zielony groszek z chrupiącym boczkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 111 kalorii. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka grochu, ozdoby: gałązka mięty, mięta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Zielony Groszek Z Chrupiącym Boczkiem, Groch z chrupiącym wędzonym boczkiem i miętą, oraz Groszek z boczkiem i chrupiącymi porami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Boczek gotować na średniej patelni, aż chrupiące; usunąć i osuszyć na ręcznikach papierowych, zastrzegając 1 łyżeczka kapieli na patelni. Pokruszyć boczek i odstawić na bok.
Podsmażyć szalotkę w gorących boczku kapie na średnim ogniu 2 minuty lub do miękkości. Wymieszaj skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy, pieprz i sól. Gotować, mieszając od czasu do czasu, 5 minut lub do zmniejszenia o połowę.
Dodać groszek i gotować jeszcze 5 minut; wymieszać z masłem i miętą.
Przełożyć groszek do naczynia i posypać pokruszonym boczkiem.
Dekorować, w razie potrzeby.
* 3 szklanki łuskanego świeżego słodkiego zielonego groszku można zastąpić mrożonym. Gotuj groszek we wrzącej wodzie 5 minut i kontynuuj przepis.