Zielony Chile Smażony Kurczak
Zielony Chile smażony kurczak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 416 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać do 8 thai ptaków chiles, mąka, maślanka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć olej można śledzić to danie główne z Wegański Chleb Bananowy Mango jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zielone Ciasto Krabowe Chile Z Zielonym Majonezem Chile, Tamales De Pollo Con Chile Verde - Tamales Zielony Chile, oraz Chile-Kurczak Smażony Limonką dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym hermetycznym pojemniku lub torbie zamrażarki z zamkiem błyskawicznym połącz kurczaka, 4 łyżki soli i gałkę muszkatołową. Sól i gałkę muszkatołową dobrze wcierać w kurczaka, a następnie polać maślanką. Uszczelnić i pozostawić solankę na noc.
Następnego dnia odcedzić kurczaka z nadmiaru solanki. Rezerwować maślankę i nie klepać kurczaka na sucho. Rub zielone chile do kurczaka dobrze. Napełnij talerz ciasta mąką i kilkoma ciężkimi szczyptami soli i lekko zanurz kurczaka w mące. Otrząśnij nadmiar. Jeśli pogłębianie raz, pozwól kurczaka usiąść na stojaku chłodzącym. Jeśli pogłębianie dwa razy, zanurz kurczaka w zarezerwowanej maślance, wytrząsając nadmiar i ponownie pogłębiać w mące.
Podczas gdy kurczak odpoczywa, rozgrzać dużą patelnię (najlepiej 12-calowy żeliwo) z wystarczającą ilością oleju, aby dojść do połowy kurczaka na średnim ogniu. Olej jest gorący, gdy szczypta mąki zmieszanej z maślanką łatwo skwierczy.
Dodaj kawałki kurczaka, skórkę do dołu, upewniając się, że nie dotykają. Smażyć przez około 10 minut lub aż z pierwszej strony powstanie ciemnozłota skórka, następnie przewrócić i smażyć przez około kolejne 10 minut lub aż powstanie ciemna skórka. W zależności od grubości kurczaka niektóre kawałki mogą wymagać smażenia na trzeciej stronie.
Wyjmij kurczaka do regału chłodzącego, aby odsączyć nadmiar oleju. Temperatura wewnętrzna kurczaka powinna wynosić od 165 do 77° (jeśli jest niższa, Zakończ gotowanie kurczaka w piekarniku o temperaturze400). Pozwól kurczakowi odpocząć dziesięć minut, a następnie podawaj ciepłą lub pokojową temperaturę.