Zielone Chile i tuńczyk półksiężyc topi
Zielony Chile i półksiężyc tuńczyka topi się jest bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 126 kalorii. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jeśli masz cilantro, chiles, ser cheddar, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%. Podobne przepisy to Burgery z tuńczykiem z glazurą ananasowo-musztardową i zielonym Chile-pikle Relish, Tuńczyk Topi Się, oraz Tuńczyk Topi Się.
Instrukcje
W misce, wymieszać sałatkę z tuńczyka, chiles i kolendry.
Oddzielić lub pokroić ciasto na 4 długie prostokąty (jeśli używasz rolek półksiężyca, naciśnij perforacje, aby je uszczelnić); prostokąty uformować w kwadraty. Łyżka mieszanki tuńczyka w środku każdego kwadratu; posypać każdy z 1 łyżką sera. Złożyć ciasto na nadzieniu, tworząc trójkąt; mocno docisnąć krawędzie widelcem do uszczelnienia.
Umieścić na nieprzetworzonym arkuszu cookie.
Posypać pozostałym serem.
Piec w temperaturze 375 stopni F 12 do 15 minut.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Avinyo Cava Reserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Avinyo Cava Reserva]()
Avinyo Cava Reserva
Jasne białe owoce łączą się z nutami tostów. Na podniebieniu wino jest świeże i żywe. Pary z porem, kiełbasą, romesco, pomidorami, aïoli.