Zdrowszy chleb cukinii mamy
Zdrowszy chleb z cukinią mamy może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 287 kalorii. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Jeśli masz cukinię, sodę oczyszczoną, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 22%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Zdrowszy Chleb Z Cukinią, Najlepsze babeczki z cukinią mamy, oraz Zdrowsza zapiekanka z makaronem z kurczakiem i cukinią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Tłuszcz i mąka dwie patelnie 8x4 cale.
Do miski przesiać mąkę uniwersalną, mąkę pełnoziarnistą, sól, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i cynamon.
W dużej misce ubić jajka, mleko, olej roślinny, cukier i ekstrakt waniliowy.
Dodać przesiane składniki i dobrze ubić. Wymieszać cukinię i orzechy włoskie, aż dobrze połączone.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka chleba wyjdzie czysta, 40 do 60 minut. Schłodzić w patelniach na stojaku z drutu przez 20 minut.
Wyjąć chleb z patelni i całkowicie ostudzić.