Zdrowe i smaczne: meksykańska zupa ziemniaczana

Zdrowe i smaczne: meksykańska zupa ziemniaczana
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na zupy, więc dać zdrowe i pyszne: meksykańska zupa ziemniaczana spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje 96 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 103 kalorie. Jest idealny do Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to tanie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, pomidory, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zdrowe i pyszne: curry słodkie ziemniaki i brązowy ryż zupa, Zdrowe I Pyszne: Meksykańskie Ciasto Czekoladowe, oraz Healthy & Delicious: marchew i bataty Mash dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić w dużym rondlu i przykryć wodą o około trzy cale. Doprawić wodą sól. Doprowadzić do wrzenia i gotować do miękkości, ale twarde do ukąszenia (ziemniaki będą gotować dalej w Kroku 2).
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Ziemniaki odsączyć i odstawić. Tymczasem, mieszanka pomidory, cebula, czosnek, i papryka chipotle w blenderze z dużą prędkością, aż gładka, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Wlać mieszankę pomidorową do dużego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Dodać bulion warzywny i ziemniaki. Wymieszać do połączenia i doprawić do smaku solą. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki są całkowicie miękkie, o 7 do 8 protokół. Aby uzyskać grubszy bulion, zetrzyj kilka ziemniaków z boku garnka drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dodać kolendrę i gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
6
Podawać natychmiast z dodatkową kolendrą, śmietaną i kremem nerkowca według uznania.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnica Byron Fiddlestix Pinot Noir z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
Byron Fiddlestix Vineyard Pinot Noir
Byron Fiddlestix Vineyard Pinot Noir
Winnica Fiddlestix 2016 Pinot Noir charakteryzuje się fioletowymi i jagodowymi właściwościami, wraz z ziemią, nutami czarnej herbaty i długim dymem.Wegańskie
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia29
Magazyn