Zdrowe i pyszne: słodkie i pikantne Tofu
Zdrowe i pyszne: słodkie i pikantne tofu może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 207 kalorii, 9g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 31 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka oleju z orzeszków ziemnych, skrobia kukurydziana, tofu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zdrowe i pyszne: Tofu i grzyby Marsala, Zdrowe i pyszne: małże w pikantnym sosie pomidorowym, oraz Zdrowe i pyszne: bakłażan w pikantnym sosie pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odcedzić tofu, umieścić go na suchej powierzchni, i zważyć go z dwóch lub trzech talerzy obiadowych na jedną godzinę, odsączania co kilka minut. Po upływie czasu pokroić tofu w kostkę 1/2 cala.
Rozgrzać olej z orzeszków ziemnych na woku lub dużej patelni na średnim ogniu. Wrzucić tofu do oleju, i gotować, aż rumiane ze wszystkich stron. Raz rumiane, wrzucić cebulę, papryka, jalapeno, i czosnek; gotować, aż tylko miękkie, o 5 protokół.
W małej misce, ubij razem gorącą wodę, ocet, sos sojowy, miód, brązowy cukier, skrobia kukurydziana, i płatki czerwonej papryki.
Zalać tofu i warzyw, wrzucić do herbu, i gotować na wolnym ogniu 3 do 5 minut, lub aż sos lekko zgęstnieje.