Zdrowe I Pyszne: Jęczmienne Risotto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zdrowego i pysznego: jęczmiennego Risotto. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 334 kalorie, 14g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 42 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mielony pieprz, wino, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zdrowe i pyszne: pieczone jabłka z kiełbasą jęczmienną Pilaf, Risotto Jęczmienne, oraz Jarzynowe Risotto Jęczmienne.
Instrukcje
Doprowadzić bulion i wodę na wolnym ogniu w średnim rondlu; zmniejszyć ogień do najniższego możliwego ustawienia i przykryć, aby się ogrzać.
W międzyczasie w dużym rondlu połączyć cebulę, marchewkę, olej i 1/2 łyżeczki soli. Przykryć i gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną, 8 do 10 minut. Zwiększyć ogień do medium, dodać jęczmień, i gotować, mieszając często, aż lekko rumiane i aromatyczne, o 4 protokół. Mieszać w winie i nadal gotować, mieszając często, aż wino zostanie całkowicie wchłonięty przez jęczmień, około 3 minut.
Wymieszać tymianek i 3 filiżanki ciepłego bulionu i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż płyn zostanie wchłonięty i dno patelni jest suche, 20 do 22 minut. Wymieszać jeszcze 2 filiżanki ciepłego bulionu i nadal gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ciecz zostanie wchłonięta, a dno patelni wyschnie, 15 do 20 minut dłużej.
Kontynuuj gotowanie risotto, często mieszając i dodając 1/2 szklanki pozostałego bulionu w razie potrzeby, aby dno patelni nie wyschło (około co 5 do 6 minut), aż ziarna jęczmienia zostaną ugotowane, ale nadal nieco twarde w środku, około 25 minut. Z ognia wymieszać parmezan i masło, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Podawać natychmiast w rozgrzanych płytkich miseczkach, z dodatkiem cytryny i / lub świeżej pietruszki.