Zdrowe i pyszne: Dip ze szpinakiem i karczochem
Zdrowe i pyszne: szpinak i Karczoch Dip może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 221 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka częściowo odtłuszczonej mozzarelli, szpinak, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dip awokado ze szpinakiem i karczochem, Pieczony Dip Ze Szpinakiem I Karczochem, oraz Patelnia Szpinak Boczek Karczoch Dip dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozerwij szpinak na kawałki wielkości kęsa, usuwając wszelkie grube łodygi. Spłucz w durszlaku, pozostawiając trochę wody na liściach. W dużej patelni nonstick lub holenderski piekarnik, smażyć szpinak na średnim ogniu, aż zwiędną.
Spuścić w durszlaku, wypychając trochę dodatkowej wody.
W dużej misce do mieszania połącz sery śmietankowe z masherem ziemniaczanym.
Dodaj śmietanę i więcej zacieru.
Dodaj szpinak, mozzarellę,karczochy, pieprz, czosnek i 2 łyżki parmezanu. Wszystko wymieszać, aż do całkowitego połączenia.
Wlać mieszaninę do naczynia do pieczenia 1 1/2 quart.
Posypać pozostałą 1/4 szklanki parmezanu na wierzchu.
Piec 30 minut, lub do parmezanu jest stopiony dip jest bąbelkowy.
Wyjąć z piekarnika i dać mu minutę lub dwie do ostygnięcia.
Podawać z pieczonymi chipsami tortilla do aplauzu.