Zdrowe i pyszne: czerwona kapusta z jabłkami i miodem
Zdrowe i pyszne: czerwona kapusta z jabłkami i miodem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 253 kalorie, 4G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, nasiona kolendry, strąki kardamonu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Zdrowe i pyszne: curry wieprzowe z jabłkami, Zdrowe i pyszne: pieczeń wieprzowa en Cocotte z jabłkami i szalotką, oraz Zdrowe i pyszne: pieczone jabłka z kiełbasą jęczmienną Pilaf.
Instrukcje
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 300ºF.
W młynku do przypraw lub czystym młynku do kawy drobno zmiel kardamon i nasiona kolendry. Miód zagotować w małym rondelku.
Dodaj zmielone przyprawy, sok jabłkowy i ocet winny. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć płyn o połowę.
Tymczasem, w średnim żeliwnym garnku lub holenderskim piekarniku, gotować boczek na średnim ogniu, aż będzie przezroczysty, 5 do 7 minut.
Dodać cebulę i gotować przez 5 minut więcej.
Dodać czerwoną kapustę i jabłka i gotować, mieszając, aż zmiękną, o 15 protokół.
Kapustę zalać zredukowaną mieszanką miodowo-jabłkową i wymieszać. Przykryj garnek i przenieś do piekarnika.
Dusić przez 2 godziny lub aż kapusta będzie bardzo miękka.