Zdrowe i pyszne: curry słodkie ziemniaki i brązowy ryż zupa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc daj zdrowe i pyszne: curry Sweet Potato i Brown Rice Soup spróbuj. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 365 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.14 za porcję. 98 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy ryż, seler, słodkie ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Curry Sweet Potato & Wild Rice Soup, Zdrowe i smaczne: Curry zupa kalafiorowa z miodem, oraz Healthy & Delicious: marchew i bataty Mash dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku lub holenderskim piekarniku rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodaj seler, marchew i cebulę i gotuj, często mieszając, aż cebula będzie przezroczysta, a warzywa zaczną mięknąć, 3-5 minut.
Dodaj słodkie ziemniaki, ryż i curry. Wymieszać, aby połączyć.
Posypać solą i pieprzem. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż ziarna ryżu będą przezroczyste, 3-4 minuty.
Wlać bulion warzywny. Doprowadzić do wrzenia. Przykryć i zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu. Gotować, aż ryż będzie miękki i słodkie ziemniaki zmiękną, 35 do 50 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać od razu jako grubą zupę lub puree 1-2 szklanki blenderem zanurzeniowym i mieszając z powrotem do garnka.
Podawać na gorąco z syropem klonowym skropionym na misce.