Zdrowe Fettuccine Alfredo
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj zdrowego Fettuccine Alfredo. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 331 kalorii, 13g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 40 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Jeśli masz mleko, pietruszkę, serek śmietankowy o mniejszej zawartości tłuszczu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 55%. Spróbuj Fettuccine Alfredo, Fettuccine Alfredo, oraz Fettuccine Alfredo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotuj fettuccine zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, pomijając sól.
Odcedzić; wrócić do rondla. Przykryć, aby utrzymać ciepło; odstawić.
W międzyczasie w średniej misce wymieszaj mleko, mąkę, sól, czarny pieprz i czerwony pieprz trzepaczką do uzyskania gładkiej masy. W rondlu 2-quart roztopić masło na średnim ogniu.
Dodać czosnek; gotować 1 minutę, stale mieszając (nie palić). Trzepaczką wymieszać mieszaninę mleka z masłem w rondlu. Gotować i mieszać na średnim ogniu 6 do 8 minut lub aż mieszanina zgęstnieje i zagotuje.
Wymieszać z serem śmietankowym do rozpuszczenia. Wymieszać z parmezanem do rozpuszczenia.
Polać fettuccine; wrzucić do płaszcza.
Posypać natką pietruszki.