Zapiekany Tuńczyk Z Tropikalną Salsą

Zapiekany Tuńczyk Z Tropikalną Salsą
Przepis zapiekany Tuńczyk z tropikalną salsą może zaspokoić Twoje Meksykańskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Jedna porcja zawiera 26 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 10 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 48. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać krakersy ryżowe, ananas, imbir, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pan-Seared Mahimahi z tropikalną salsą, Zapiekany Tuńczyk z salsą z papai, oraz Zapiekany Tuńczyk z japońską salsą.

Instrukcje

1
Pokrój tuńczyka na długie, tłuste, kwadratowe paski lub "kłody" o grubości od 1 do 1-1/2 cali. Tuńczyka zalać olejem i lekko doprawić solą i pieprzem. Ustaw 10-calową patelnię o dużej wytrzymałości na dużym ogniu. Gdy patelnia jest bardzo gorąca, po 2 do 3 minutach przesmaż kłody tuńczyka na 20 do 30 sekund z każdej strony-powinny być wysmażone Na zewnątrz i rzadkie w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Przenieść do czystej deski do krojenia i pokroić 1/4 cala grubości. W średniej misce, połączyć ananas, szalotki, sok z limonki, sos sojowy, i imbir.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
(kubańska Mieszanka Przypraw)(kubańska Mieszanka Przypraw)
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Dodać awokado i delikatnie wymieszać, aby połączyć. Wymieszać posiekaną kolendrę. Aby złożyć, ustawić plastry tuńczyka na krakersy ryżowe; top każdy z małą łyżką salsy i cały liść kolendry. Możesz mieć dodatkowe krakersy i salsę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Do WiązaniaDo Wiązania
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
1
Rozmiar
2
na sztukę na podstawie 48 sztuk, kalorii
1
25, tłuszcz
2
1, Kalorie Tłuszczowe
1
10, Tłuszcze Nasycone
2
0, białko
3
1, Tłuszcz Jednonienasycony
4
1, węglowodany
5
150, Cholesterol
6
5, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
3, Tłuszcz Wielonienasycony
2
0, sód

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Maddalena Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje48
Ocena Zdrowia1
Magazyn