Zapiekany Tuńczyk Z Tropikalną Salsą
Przepis zapiekany Tuńczyk z tropikalną salsą może zaspokoić Twoje Meksykańskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Jedna porcja zawiera 26 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 10 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 48. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać krakersy ryżowe, ananas, imbir, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pan-Seared Mahimahi z tropikalną salsą, Zapiekany Tuńczyk z salsą z papai, oraz Zapiekany Tuńczyk z japońską salsą.
Instrukcje
Pokrój tuńczyka na długie, tłuste, kwadratowe paski lub "kłody" o grubości od 1 do 1-1/2 cali. Tuńczyka zalać olejem i lekko doprawić solą i pieprzem. Ustaw 10-calową patelnię o dużej wytrzymałości na dużym ogniu. Gdy patelnia jest bardzo gorąca, po 2 do 3 minutach przesmaż kłody tuńczyka na 20 do 30 sekund z każdej strony-powinny być wysmażone Na zewnątrz i rzadkie w środku.
Przenieść do czystej deski do krojenia i pokroić 1/4 cala grubości. W średniej misce, połączyć ananas, szalotki, sok z limonki, sos sojowy, i imbir.
Dodać awokado i delikatnie wymieszać, aby połączyć. Wymieszać posiekaną kolendrę. Aby złożyć, ustawić plastry tuńczyka na krakersy ryżowe; top każdy z małą łyżką salsy i cały liść kolendry. Możesz mieć dodatkowe krakersy i salsę.
na sztukę na podstawie 48 sztuk, kalorii
1, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
3, Tłuszcz Wielonienasycony