Zapiekany Tuńczyk z sosem maślano-Wasabi

Zapiekany Tuńczyk z sosem maślano-Wasabi
Zapiekany Tuńczyk z sosem wasabi-masło może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 1126 kalorii, 81g białka, oraz 78 g tłuszczu każdy. Na 14,25 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz wino, sos sojowy, ocet winny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest solidne. Spróbuj Zapiekany Tuńczyk Ahi Polany Masłem Wasabi, Pieczony Tunan w sosie Wasabi, oraz Zapiekany Tuńczyk Z Zieloną Cebulą-Sos Wasabi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz ocet winny biały, białe wino i szalotki w małym rondlu na średnim ogniu. Gotować na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się do około 2 łyżek stołowych. Odcedź szalotkę i wyrzuć, wróć płyn do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny BiałyOcet Winny Biały
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Na patelni wymieszać wasabi i sos sojowy. Na małym ogniu stopniowo ubijaj masło po jednej kostce, umożliwiając emulgację mieszaniny. Uważaj, aby nie dopuścić do zagotowania mieszaniny. Gdy wszystkie masło zostało włączone, wymieszać kolendry, i usunąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
RedukcjaRedukcja
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
WasabiWasabi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Wlać do małej miski i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Steki z tuńczyka posmarować oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
6
Umieść na gorącej patelni i zapieczętuj przez 3 do 5 minut z każdej strony. Uważaj, aby nie rozgotować, ta ryba powinna być podawana jeszcze trochę różowa w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować GEN5 Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
GEN5 Merlot
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia42
Magazyn