Zapiekany Tuńczyk z sosem cytrynowo-Wasabi i gorącymi chipsami musztardowymi Wonton

Zapiekany Tuńczyk z sosem cytrynowo-Wasabi i gorącymi musztardowymi chipsami Wonton może być dobrym przepisem na rozszerzenie pola z przepisem na danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 324 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.65 za porcję. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to chińskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 27 minut. Mieszanka świeżo szalotki, sok z cytryny, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest świetne. Podobne przepisy to Zapiekany Tuńczyk z sosem cytrynowo-Wasabi i gorącymi chipsami musztardowymi Wonton, Zapiekany Tuńczyk z sałatką z rzodkiewki i sosem Wasabi, oraz Sałatka z pieczonego Tunanu i rzodkiewki z sosem Wasabi.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Pokryj dużą blachę do pieczenia sprayem do gotowania.
Ułóż owijki wonton na przygotowanej blasze do pieczenia i spryskaj sprayem do gotowania. Doprawić wierzch solą, czarnym pieprzem i musztardą w proszku do smaku.
Piec 6 minut, aż złoty kolor i chrupiące.
W międzyczasie przykryj patelnię grillową lub patelnię sprayem do gotowania i ustaw na średnim ogniu, aby podgrzać. Doprawić obie strony steków z tuńczyka solą i czarnym pieprzem.
Umieścić tuńczyka na gorącej patelni i zapiekać 2 do 3 minut na stronę dla średniej doneness.
W międzyczasie, w małej misce, ubij razem sos sojowy, sok z cytryny, pastę wasabi i olej sezamowy.
Przełóż tuńczyka na talerz i łyżkę sos na wierzchu.
Posypać wierzch szalotki.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Można spróbować wina Miranda Lambert County Road Merlot. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![Miranda Lambert County Road Merlot Wine]()
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.