Zapiekany Tuńczyk z krwisto-pomarańczową glazurą kopru włoskiego i smażony rukolą

Zapiekany Tuńczyk z krwisto-pomarańczową glazurą kopru włoskiego i smażony rukolą
Zapiekany Tuńczyk z krwisto-pomarańczową glazurą kopru włoskiego i smażony rukolą rzeżuchą to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Na 2,69 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 338 kalorii, 4G białka, oraz 19g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz ocet sherry, sól i pieprz, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%. Podobne przepisy to Zapiekany tuńczyk i rukola z cebulowo-imbirowym smakiem, Sałatka z kopru włoskiego, krwistej pomarańczy i rukoli, oraz Zapiekany Tuńczyk z winegretem pomarańczowym.

Instrukcje

1
Umieść małą patelnię saute na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodaj nasiona kopru włoskiego i tosty przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
3
Umieścić zarówno soki i nasiona kopru włoskiego w średnim rondlu i gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 1 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Zdjąć z ognia i ubić musztardą i miodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
5
Rozgrzać patelnię saute lub patelnię grillową na dużym ogniu. Doprawić filety z obu stron solą i pieprzem, a po 1 stronie każdego kawałka ryby posmarować polewą. Gotować glazury stronie w dół, aż złoty kolor, o 2 protokół. Obróć, posmaruj większą ilością glazury i kontynuuj gotowanie przez 1 do 2 minut, aby uzyskać średnio Rzadki doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami SpożywczymiGotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
W średniej misce wymieszać sherry, olej, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Dodać segmenty pomarańczy i koper włoski i wymieszać do połączenia. Doprawiamy solą i pieprzem, do smaku i składamy natkę pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
8
Odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut przed podaniem.
9
Rozgrzać olej w dużej patelni saute.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Dodać czosnek i gotować na średnim ogniu przez 1 minutę. Wrzucić rukolę i gotować, aż zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
11
Dodać ocet, wrzucić i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Merlot Dyrektora. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
Merlot dyrektora
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn