Zapiekanka Ziemniaczano-Orzechowa
Zapiekanka ze słodkich ziemniaków i orzechów pekan wymaga ok. 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Na 1,02 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 257 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Przepis ten zachwycił 2480 osób. Jeśli masz brązowy cukier, mieloną gałkę muszkatołową, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Dwukrotnie pieczone Skórki ze słodkich ziemniaków z orzechami pekan Streusel (akan Individual Sweet Potato Casserole), Zapiekanka Z Orzechów Pekan, oraz Zapiekanka Ziemniaczano-Orzechowa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. mgiełkę 8-calowe kwadratowe naczynie do pieczenia sprayem do gotowania.
Przynieś kilka centymetrów wody do wrzenia w garnku z dużym koszem na parowiec.
Umieścić słodkie ziemniaki w koszu, przykryć i pary do miękkości, 20 do 25 minut.
Przełożyć ziemniaki do miski i lekko ostudzić.
Dodać miód, jajko, 1/2 łyżeczki cynamonu, gałkę muszkatołową, imbir i 1/2 łyżeczki soli; ubijać mikserem elektrycznym, aż będzie gładka.
Rozłóż mieszaninę słodkich ziemniaków w przygotowanym naczyniu do pieczenia.
W misce wymieszać brązowy cukier, pekan i pozostałą 1/2 łyżeczki cynamonu; posypać ziemniakami.
Piec do gorąca i zaczyna brązowieć na brzegach, 40 do 45 protokół.