Zapiekanka Ziemniaczano-Grzybowa
Zapiekanka ziemniaczano-grzybowa może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 94 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 276 kalorii. Mieszanka oliwy z oliwek, ząbki czosnku, ziemniaki Yukon gold i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 64 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zapiekanka z ziemniaków i grzybów, Zapiekanka Ziemniaczano-Grzybowa, oraz Zapiekanka z pieczarkami i ziemniakami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Pędzel 13x9x2-inchglass lub owalne ceramiczne naczynie do pieczenia Z2 łyżkami oleju. Ułóż 1/3 ziemniaków,lekko nakładających się, w naczyniu.
Posypać 1/2 łyżeczki grubej soli i 1/4 łyżeczki.
Zalać 1/3 szklanki śmietany; posypać 1/4 szklanki sera. Powtórz warstwowanie 1/3 ziemniaków, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki łyżeczki, 1/3 szklanki śmietany i 1/4 szklanki sera 2 razy.
Piec odkryte, aż ziemniaki są miękkie, dodając śmietanę przez łyżkę stołowejjeśli suche, o 45 protokół.
Wyjąć z piekarnika; utrzymać temperaturę piekarnika.
Posypać plastry tymianku i czosnku overatyna. Grzyby wrzucić do średniej miskiz 3 łyżkami oleju; posypać grubą solą i pieprzem. Ułóż plasterki grzybówtarta na brzegach naczynia.
Drizzlewith 1/4 szklanki śmietany; posypać 1/4 szklanki cheese. Kontynuuj pieczenie uncovermushrooms are tender and potato edgesare golden brown, about 20 minutes longer.DO naprzód: można dokonać 1 dzień naprzód.Schłodzić 1 godzinę w naczyniu; przykryć i schłodzić. Przed przystąpieniem do gotowania pokroić zapiekankę na 10 sztuk.
Transferto obramowana blacha do pieczenia. Przykryć folią andrewarm w piekarniku 177°, 10 do 15 minut.