Zapiekanka ziemniaczana z grzybami i Gruyère

Zapiekanka ziemniaczana z grzybami i Gruyère
Zapiekanka ziemniaczana z grzybami i Gruyère może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 368 kalorii. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i podnieś pieprz, ząbki czosnku, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest solidne. Spróbuj Zapiekanka Ziemniaczana Z Gruyère, Zapiekanka ziemniaczana z szynką i Gruyère, oraz Gruyère Potato Gratin dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać 1/4 szklanki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj pory; smażyć, aż miękka i lekko rumiane, 10 do 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
3
Dodaćmuszyny, posypać solą i pieprzem, i smażyć, aż miękka i płyn odparuje, 7 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
4
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę.Doprawić solą i pieprzem. Zestaw aside.DO naprzód: może być wykonany 4 godziny do przodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
CzosnekCzosnek
5
Pozostawić w temperaturze pokojowej.
6
Rozgrzej piekarnik do 191°. Pat ziemniaki suche ręcznikiem kuchennym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
PiekarnikPiekarnik
7
Mieszanka, 1 łyżeczka soli i 1/2 łyżeczki do herbaty w dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Dodać ziemniaki. Doprowadzić Dool; zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu,pokryte, 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
9
Zdjąć pokrywkę; gotować na wolnym ogniu, aż śmietana zmniejszy się o około połowę, a ziemniaki są częściowo gotowane, często mieszając i obserwując blisko, aby zapobiec spaleniu mieszanki, około 3 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZiemniakZiemniak
KremKrem
10
Pędzel 13 x 9 x 2-calowy szklany lub ceramiczny naczynie z olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
11
Przełóż połowę potatomixture do naczynia, rozkładając się w równej warstwie.Łyżka mieszanki grzybowej w parzystej warstwie. Łyżka pozostałej mieszaniny ziemniaków nad, rozłożenie w równej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
ZiemniakZiemniak
12
Posypać serem. Przykryć folią, tenting w centrum topoprzepuszcza ser od przyklejenia do folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
13
Bake30 minut. Odkryć; piec, aż ziemniaki sątender i top jest brązowy, 20 do 25 minutdługsze.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Odstawić na 10 minut przed podaniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia14
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn