Zapiekanka Ze Słodkich Ziemniaków
Sweet potato Gratin może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 393 kalorie, 12g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 17 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka słodkich ziemniaków, cebuli, pół na pół i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekanka Dauphinois o Smaku szałwiowym z ziemniakami, słodkimi ziemniakami i P, Zapiekanka Ze Słodkich Ziemniaków, oraz Zapiekanka Ze Słodkich Ziemniaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj 13-by-9-calowe naczynie do pieczenia za pomocą nieprzywierającego sprayu do gotowania.
Na dużej patelni na średnim ogniu, podgrzać oliwę z oliwek.
Dodaj połowę pokrojonej cebuli i gotuj 5 minut, często mieszając. Zmniejszyć ciepło do średniego. Gotować, aż cebula są ciemnobrązowe, 10 do 15 minut, często mieszając.
Posypać 1 1/2 łyżki brązowego cukru i cayenne.
Usuń łyżką szczelinową i powtórz procedurę z pozostałą połową cebuli.
Dodaj więcej oleju, w razie potrzeby, a pozostałe 1 1/2 łyżki brązowego cukru.
Dobrze odcedzić i połączyć cebulę, dobrze podrzucając.
W małym rondlu roztopić masło na średnim ogniu.
Posypać mąką i dobrze wymieszać trzepaczką. Gotować 2 minuty, stale mieszając. Stopniowo ubijaj pół na pół, stale mieszając.
Dodać musztardę, paprykę, pieprz i sól. Gotować, często mieszając, aż zgęstnieje.
W przygotowanym naczyniu do pieczenia ułóż składniki w takiej kolejności: połowę ziemniaków, połowę sosu (około 1 szklanki sosu) i 1 szklankę parmezanu. Powtórz z pozostałymi ziemniakami, serem, sosem i wierzch z zarezerwowaną cebulą. Przykryć folią aluminiową i piec, aż ziemniaki będą miękkie po przekłuciu nożem, około 30 minut.
Wyjąć folię i piec, aż bąbelki i ser topi się, o więcej 15 protokół.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 10 minut przed podaniem.
Posypać natką pietruszki.